AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:
"Yüzyıllardır süregelen küresel terörizmle tüm dünya ülkeleri mücadele verirken, sorumlu olarak AK Parti hükümetini göstermek, Sayın Kılıçdaroğlu’nun dış politika konusundaki cehaletini gözler önüne sermektedir"

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Yüzyıllardır süregelen küresel terörizmle tüm dünya ülkeleri mücadele verirken, sorumlu olarak AK Parti hükümetini göstermek, Sayın Kılıçdaroğlu’nun dış politika konusundaki cehaletini gözler önüne sermektedir." dedi.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, masum sivillerin katledildiği bir olayın failleri bile açıklanmamışken, bir kaos ortamı varken, kendi ülkesini hedef göstermenin milli birlik ve beraberlik ruhuyla örtüşmediğini söyledi.

Turan, şöyle devam etti:

"Yazık, çok yazık! Yüzyıllardır süregelen küresel terörizmle tüm dünya ülkeleri mücadele verirken, sorumlu olarak AK Parti hükümetini göstermek, Sayın Kılıçdaroğlu’nun dış politika konusundaki cehaletini gözler önüne sermektedir. Paris’teki, Brüksel’deki terör vahşetinin sorumlusu olarak AK Parti hükümetini, dolayısıyla kendi ülkesini hedef göstermesi izandan, insaftan yoksun bir yaklaşımdır."

Fransa'da ya da Belçika'da meydana gelen saldırılarda toplumun muhalefetiyle iktidarıyla akademisiyle iş dünyasıyla terörün karşısında birlik olarak durduğunu vurgulayan Turan, "Ancak ne yazık ki bizde muhalefet, bunu yapmaktan oldukça uzak." diye konuştu. Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ankara saldırısı olduğunda, cenazeler daha yerdeyken, insanlara başsağlığı dilemeden, terör eylemini yapanlara ses çıkarmadan, "hükümete iftira attığını" belirtti.

Bülent Turan, şunları vurguladı:

"Aynı Kılıçdaroğlu, bugün de Belçika’daki, Fransa’daki saldırıların arkasında bile hükümetin olduğunu iddia edecek kadar şirazeyi kaçırmış durumda. Hem terör eylemini yapanları kınayacaksınız hem de terör saldırılarıyla ilgili kendi ülkesini hedef göstererek, hükümeti suçlama gafletinde bulunacaksınız. Bu kadar dengesini kaybetmiş bir siyasi anlayış olabilir mi? Milletin aklıyla bu derece alay eden bir genel başkan olabilir mi? Böyle bir siyasi anlayışın CHP’yi yönetiyor olmasından öncelikle CHP’liler rahatsız olmalıdır. Bir kez daha gördük ki bu ülkenin en büyük sorunu milli bir muhalefetin olmayışıdır."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.