Murat Güzel

Murat Güzel

AK Parti il başkanı kim olacak?

AK Parti il başkanı kim olacak?

AK Parti’de ilçe kongreleri beraberinde birçok tartışma getirerek sürüyor.
Konya’da pek bir sıkıntı yaşanmıyor görünmesine rağmen Konya dışında bazı büyük illerde il kongrelerinin epey zorlu geçeceği tahmin ediliyor.
Buna karşın biz optiğimizi Konya’ya çevirelim ve Konya’daki ilçe kongrelerinde yaşananları konuşulanlar eşliğinde yorumlamaya çalışalım.
Aynı zamanda AK Parti Genel Başkan Danışmanı sıfatını da taşıyan AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul etrafında birçok kulis yürütülüyor.
Doğrusunu isterseniz bu kulislerin birçoğunun ipe sapa gelmez olduğunu düşünüyorum.
Kerim beyden birçok bilgi ile söz aktaranların olduğu, bunları rahatça “Kerim Özkul böyle düşünüyor” diyerek yazanlar olduğu ve hatta Kerim beyden bu konularda açık bir yalanlama da gelmediği için (Gelmesi gerekli mi? Bence gerekli değil! Her duyumu, her rivayet ve dedikoduyu yalanlamaya kalkmanın yersiz olduğunu düşünüyorum) birçok kafanın bu konuda karışıklık yaşamak zorunda kaldığını da biliyoruz.
Kerim beyin il kongresine dair herhangi bir açıklama yapmadığı, işi doğal seyrinde takip etmeyi seçtiği ise bu konuda söylenebilecek en doğru şeydir.
Genel Başkan Danışmanı olarak ilçe kongrelerine ilgi göstermesi de normaldir. 
Birileri kendilerinin niye bu tür konulara ilgi göstermediğini sorgulamak yerine gösterilen bu ilgiyi sorgulamayı seçerse hata etmiş olur.
Diğer yandan ilçe kongrelerine davetli olmasına karşın bu kongrelere katılamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e de eleştiri yöneltenler var.
Bu eleştirileri de çok makul bulduğumu söyleyemem, çünkü bu eleştirileri yapanlar, artık tekrar ilçe başkanı olmayı düşünmeyen Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak’ın, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’la ilçelere gerçekleştirdiği veda ziyaretlerini de dillerine dolamakta beis görmüyorlar.
Yani ilçelere gitmeniz bir kabahat, gitmemeniz başka bir kabahat!
Bu işin bir orta yolu yok mu?
Var elbette!
Susup gelişmeleri dikkatle takip etmek.
Yeri gelmişken il kongresinin 17 Aralık öncesine çekileceği şeklinde geçen hafta ortaya atılan iddianın da tutarsız olduğunu belirtelim, çünkü Şeb-i Arus törenleri de göz önüne alınarak 27 Aralık tarihi kongre tarihi olarak belirlenmişti.
Kimin il başkanlığına aday gösterileceği konusunun ise merkez ilçe kongreleri esnası ve akabinde bir çözüme ulaşacağını tahmin ediyorum.
Kesin ismin de 17 Aralık Şeb-i Arus törenleri esnasında Konya’da buluşacak Başbakan Ahmet Davutoğlu ile belirlenmesi gayet muhtemel. 
Belki ondan önce bu isim belirlenmiş olur ama sonraya kalmaz.
Piyasada şu an il başkanlığına aday oldukları söylenen isimlerin hiçbirinin bu görevi layıkıyla üstlenebilecek pozisyona, ehliyet ve dirayete sahip olmadıkları görüşünü taşıyorum.
O sebeple kulislerde ismi geçenleri buraya yazma yanlısı değilim.
Başbakan çıkaran partinin kendine il başkanı belirlemede gerekli dirayeti gösteremeyecek durumda olduğunu düşünmenin de yanlış olacağı kanaatini haizim.
Netice itibariyle bekleyip görme taraftarıyım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR