AK Parti İstanbul Milletvekili Çamlı:

AK Parti İstanbul Milletvekili Çamlı:
"Son zamanlarda sabrımızı taşıran, emperyalist sömürgenlerin maşası, kökü dışarıda kalleş terör olaylarında şehit olan muvazzaf ve sivil vatan evlatlarına Allah'tan rahmet diliyorum"

TBMM (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, "Son zamanlarda sabrımızı taşıran, emperyalist sömürgenlerin maşası kökü dışarıda kalleş terör olaylarında şehit olan muvazzaf ve sivil vatan evlatlarına Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Çamlı, 23 Şubat 1979 tarihinde İstanbul Fatih Camisi'nin kapısında silahla vurulan Metin Yüksel'in, ölümünün yıl dönümü dolayısıyla Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Yüksel'in, Kürt olmasına rağmen asla Kürtçü olmayan bir ümmet şehidi olduğunu ifade eden Çamlı, "Metin kardeşimiz bir istiklal, bir iman, bir sivil millet şehididir. Sadece vatan ve millet hesabına dertlenerek samimi duygularla ve ulvi değerler uğruna sağdan ya da soldan olsun verdikleri onurlu mücadelelerde katledilen bütün vatan evlatlarını bu meyanda saygıyla, hürmetle yad etmek istiyorum" diye konuştu.

Çamlı, sözlerine şöyle devam etti:

"1970'li yılların malum kasvetli, kan kokan günlerinde, sokaklarda bu mücadeleyi veren sağcı, solcu bütün kardeşlerimizi, bu kardeş katliamında, kardeş kavgasında yollara serilen bütün kardeşlerimizi bu manada, bu meyanda anmak istiyorum. "

Terör olaylarına da değinen Çamlı, "Son zamanlarda sabrımızı taşıran ve canımızı yakan, emperyalist sömürgenlerin maşası, kökü dışarıda kalleş terör olaylarında şehit olan muvazzaf ve sivil vatan evlatlarına Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, ailelerine ve milletimize sabırlar diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.