AK Parti İzmir İl Başkanı Delican:

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican:
"Kocaoğlu, oşinografik ve hidrografik çözümlemeleri üniversitelere yaptırdığında, her iki adadaki su kalitesi ölçülerek Bakanlığa gönderdiğinde, ÇED raporu Ankara tarafından verilecek. Kocaoğlu'yla Ankara'ya gidip ÇED raporunu birlikte almayı taahhüt ediy

İZMİR (AA) - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun körfezin temizlenmesi projesine ilişkin yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını savunarak "Kocaoğlu, oşinografik ve hidrografik çözümlemeleri üniversitelere yaptırdığında, her iki adadaki su kalitesi ölçülerek Bakanlığa gönderdiğinde, ÇED raporu Ankara tarafından verilecek. Kocaoğlu'yla Ankara'ya gidip ÇED raporunu birlikte almayı taahhüt ediyorum" dedi.

Delican, İzmir'deki AK Partili 7 ilçe belediye başkanıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, Kocaoğlu'nun algı operasyonlarını sürdürdüğünü öne sürdü. 2012'de alınan ortak kararla TCDD ve belediyenin körfezin dip derinliğinin artması için hazırlıklara başladığını hatırlatan Delican, 2013'te inceleme ve değerlendirme kurulunun TCDD'nin kanal açmak istediği yerde sit probleminin bulunmadığı yönünde karar aldığını ancak Ragıppaşa'da sit sorununun ortaya çıktığını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığından görüş istendiğini anımsattı.

Ekolojik değeri olan Çamaltı Tuzlası ile uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınan Kuş Cenneti'nin ortadan kalkmaması gerektiği ifade eden Delican, yapılan çalışmalarda körfezden 47 milyon metreküp çamur çıkarıldığını, bu çamurdan bir ada yapılmasının kararlaştırıldığını, belediye adayla ilgili yeterli altyapı hizmetlerini sunamadığından Çevre ve Şehircilik Bakanlığının devreye girdiğini ve iki ada yapılmasını istediğini ancak iki adanın su kalitesi verileriyle ilgili sürecin aksadığını söyledi.

Delican, şöyle devam etti:

"Kocaoğlu, oşinografik ve hidrografik çözümlemeleri üniversitelere yaptırdığında, her iki adadaki su kalitesi ölçülerek Bakanlığa gönderdiğinde, ÇED raporu Ankara tarafından verilecek. Kocaoğlu'yla Ankara'ya gidip ÇED raporunu birlikte almayı taahhüt ediyorum. Algı operasyonlarıyla '2,5 yıldır ÇED raporumu vermiyorlar' diyor. 'Kaybedilmiş evrak var' diyor. Hangi evrak kaybedilmiş, açıkla. Devletin kurumlarını suçlayarak hiçbir yere varılmaz. Bu, ortak bir proje. Bunu İzmirli vatandaşlarımız için istiyoruz. Algı operasyonlarıyla kenti yanıltmasın. Bu boyacı küpü değil, sokup çıkarıp ÇED'i alamazsınız. Koskoca İzmir Körfezi'nden bahsediyoruz. Kocaoğlu eğer bu projeye gerçekten sahip çıkmış olsaydı, Kemalpaşa'nın kanalizasyon sorununu çözmüş olurdu. Zira ilçenin kanalizasyonu körfeze akıyor ve bundan da Büyükşehir Belediye Başkanı yükümlü. AK Partili 7 belediyenin altyapı sorununu çözmek zorunda. İZSU kafasına göre 7 belediyenin yollarını kazıp, sonra 'Sorumluluk bende değil' diyemez. Büyükşehirin, AK Partili belediyelere ve CHP'li belediyelere hangi hizmetlerinin gittiğine bakın."

Delican, başlattıkları "kardeş belediyecilik" projesini Kocaoğlu'na da önerdiğini dile getirerek "Kocaoğlu'na tavsiyem, başarılı CHP'li belediye göremesek de başarılıymış gibi görünen Eskişehir ile kardeş olsunlar, İzmir'e biraz çeki düzen gelsin. Bizi eleştirmek, yaygara yapmak yerine kenti daha iyi hizmete kavuşturmak için çabalasın. Bu algı kalkanından da çıkmalarını öneriyoruz. Sorunları ortaklaşa çözmeye hazırız. Gelsinler, İzmir için birlikte çalışalım" diye konuştu.

- Kemalpaşa'daki saldırı

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ise gazetecilerin dün yaşanan saldırıyla ilgili sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Hiçbir sıkıntımız yok. Akşam bölge insanlarımızla toplanıp sohbet ettik. Çok şükür ölümüz, yaralımız yok. 10-15 dakika panik havası oldu ama şu an hiçbir sıkıntı yok. Emniyet ve jandarma yetkilileri, toplantılar yaptılar. Kemalpaşa, İzmir'in en güvenli, en şirin ilçesidir. Belki de bu noktada Kemalpaşa hedef seçilmiştir. Tüm halkımıza geçmiş olsun diyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.