AK Parti Milletvekili Selman Özboyacı: Konya’yı daha yukarıya taşımak için gayretlerimizi artıracağız

AK Parti Milletvekili Selman Özboyacı: Konya’yı daha yukarıya taşımak için gayretlerimizi artıracağız
AK Parti Milletvekili Selman Özboyacı, sanayide, ticarette, ulaşımda, sağlıkta, eğitimde ve birçok alanda Konya’nın hak ettiği projelere ulaşması için yoğun gayret içinde olduklarını aktardı.


AK Parti Milletvekili Selman Özboyacı, sanayide, ticarette, ulaşımda, sağlıkta, eğitimde ve birçok alanda Konya’nın hak ettiği projelere ulaşması için yoğun gayret içinde olduklarını aktardı.

AK Parti Milletvekili Selman Özboyacı Pusula Gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Başarılı bir seçim sürecinin geçirildiğine vurgu yapan Özboyacı, AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana parti disiplinine en üst seviyede önem veren bir yapıya sahip olduğunu kaydetti. Özboyacı, “Özellikle seçim dönemlerinde tüm teşkilat kademelerimiz elini taşın altına koyar ve bu minvalde yoğun bir mücadele ile süreç yürütülür. Allah’a hamdolsun tüm bu çalışmalarımızın sonrasında seçimler bereketli bir şekilde nihayete erdi. Tabii buradan milletimize de teşekkürlerimi iletiyorum. Vatandaşlarımız seçim süreci boyunca desteklerini esirgemeyip heyecanımız ortak oldular. Çok şükür bir seçim sürecini daha kazasız şekilde başarıyla tamamladık” dedi.


“HESAP UZMANLIĞI SİYASETTE GEÇMEZ”

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun toplamda yüzde 1 bile oyu olmayan partilere çok sayıda milletvekili kazandırması ve Cumhurbaşkanlığı seçimini de kaybetmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özboyacı, “Kurduğu yanlış hayallerin acı bir sonu olarak görüyorum bu durumu. Hesap uzmanlığı siyasette geçmez, toplum mühendisliği yapılmaz ve matematik sizin bildiğiniz gibi işlemez. Milleti tanımazsanız, milletten koparsanız, milletin verdiği refleksleri tahlil edemiyorsanız günün sonunda yanılırsınız. Geçtiğimiz gün Kemal Kılıçdaroğlu seçimden sonraki ilk canlı yayınında niye kaybettiniz diye soranlara da “anket şirketlerinin bizi yanıltması sebebiyle” ifadesini kullandı. Eğer bir siyasetçi sadece anket şirketlerinden aldığı veriler ile kazanacağını düşünüyorsa zaten orada bir yanlış vardır. Yani maalesef şunu ifade etmek lazım beş yıldır söylemedikleri yalan ve kendisinden olmayanlara etmedikleri iftira kalmadı. Günün sonunda milletimiz yine gerekli cevabı kendilerine verdi. Kendisi hem Cumhurbaşkanı olamadı hem de partisinin vekil sayısını 2018’e göre düşürmüş oldu. Tabii tüm bunların yanında ittifaklarına katkısının ne kadar olduğunun bilinmediği partilere de 40’a yakın milletvekilliği vermiş oldu. Milletvekilliği alan partiler için kârlı bir ticaret ama umarım Kemal Bey bu işlerin yalanla, iftirayla, manipülasyonla, dezenformasyonla ve farklı kişilerle iş tutmakla olmayacağını anlamıştır.” Diye konuştu.


“ÇIKAR VE MENFAAT ÜZERİNE YOL YÜRÜRSENİZ DAĞILMAYA DA MAHKÛM OLURSUNUZ”

Millet İttifakı’nın dağılmasının beklenen bir durum olduğuna dikkat çeken Özboyacı, “Ortada gözle görülür şekilde menfaat odaklı çıkar ilişkisi yaşıyorlardı ve asla ortak bir politikalarının olmadığını defalarca dile getirmiştik. Kendi içlerinde Cumhurbaşkanı adayı gösterirken bile ortak karar alamadıklarını ve bu konunun ilk defa ciddi şekilde konuşulduktan sonra masanın dağıldığına da şahit olduk. Sonrasında yaşanan süreçte sosyal medya üzerinden zorbalıkla tekrar masanın birleşmiş gibi gösterilme çabasına rağmen biz bu masada ortak bir aklın olmadığı ifade ediyorduk. Dolayısıyla çıkar ve menfaat beklentisi sona erince de masanın dağılması gayet normal bir durum oldu. Bu sebeple; milleti cahil sananlar, hiçbir şey görmez diye düşünenler en büyük cahilliği kendileri yaparlar. Milletimiz her gelişmeyi ve olayı kuşkusuz ince feraseti ile süzer ve ona göre tepkisini demokratik bir olgunluk içerisinde sandıkta gösterir. Millet İttifakı’nın milletin desteğini yeterince alamadığını bir kez daha görmüş olduk. Kimse milletin gözünü boyama çalışmasın, gerçek politikası neyse ona göre siyaset yapsın. Bu şekilde çıkar ve menfaat üzerine yol yürürseniz dağılmaya da mahkûm olursunuz.” İfadelerini kullandı.


“MİLLETİMİZE HİZMET NOKTASINDA DAHA DA FAZLA ÇALIŞMAMIZ GEREKTİĞİNİN FARKINDAYIM”

Milletvekilliği listesinde 3. sırada yer almaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Özboyacı, millete hizmet noktasında daha da fazla çalışacağını belirtirken şu ifadelere yer verdi; “Milletvekili listesinde üçüncü sırada olmak beni hem şaşırttı, hem mutlu etti hem de mahcup etti. Daha önce de sürekli olarak ifade ettiğim gibi; milletvekilliği şerefli bir görev aynı zamanda da milletimize karşı ağır bir sorumluluk. Yükümüzün arttığının, milletimize hizmet noktasında daha da fazla çalışmamız gerektiğinin farkındayım. Rabbim görevimizin hakkını verebilmeyi bizlere nasip etsin ve milletimize karşı mahcup etmesin.”


“YAŞANAN KRİZLERİN TÜRKİYE’YE GETİRECEĞİ FIRSATLAR ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRMELERİMİZİ YAPACAĞIZ”

Pandemi süreci ve sonrasında yaşanan Rusya-Ukrayna savaşının, ekonomik ve siyasi anlamda dünyanın dengesini bozduğunu belirten Özboyacı tüm bu olumsuzlukların asgariye indirilmesi için yoğun çaba içinde olduklarını kaydetti. Özboyacı, “Yaşanan bu gelişmeler sonrasında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızlı bir toparlanma süreci olmadı. Bizler gelinen noktada vatandaşlarımızın küresel gelişmelerden etkilenmesini en asgari seviyeye indirmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla yeni dönemde yaşanan krizlerin Türkiye’ye getireceği fırsatlar üzerinden değerlendirmelerimizi yapacağız. Fırsatları doğru değerlendirebilirsek ülkemizi çok daha hızlı bir şekilde hak ettiği konuma taşıyabiliriz. İnanıyorum ki yeni dönemde Türkiye’nin çok daha güçlendiği, ihracatını daha yukarıya taşıdığı, sanayisini katma değer anlamında geliştirdiği, savunma sanayi projelerine hız verdiği ve tam bağımsız Türkiye idealinde hızlıca ilerlediği bir süreç bizleri bekliyor.”


“İNANIYORUM Kİ ENFLASYON VE HAYAT PAHALILIĞI İLE ALAKALI DAHA SOMUT VE KALICI ÇÖZÜMLER OLACAK”

Enflasyon ve hayat pahalılığı ile ilgili de değerlendirmelerini aktaran Özboyacı, “Sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde yaşanan enflasyon ve hayat pahalılığı da küresel gelişmelerin dışında bağımsız şekilde yorumlanamaz. Beş buçuk milyon insanın hayatını kaybettiği bir pandemi yaşadık ve tüm dünyanın ekonomik dengesi maalesef altüst oldu. Üzerine Rusya-Ukrayna savaşının çıkması özellikle ülkelerin enerji tedarikleri noktasında ciddi problemler yaşamasına yol açtı. Nitekim tüm bu süreçlerin olumsuz etkileri de dünyada görülmeye devam ediyor. Türkiye’de de bu sürecin enflasyon ve hayat pahalılığı olarak vatandaşlarımıza yansıdığını görüyoruz. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmemek adına devlet ve hükümet olarak elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. İnşallah seçimlerin bitmesiyle daha rahat bir noktaya geldik. İstikrarla birlikte inanıyorum ki enflasyon ve hayat pahalılığı ile alakalı daha somut ve kalıcı çözümler olacak. Tabii ki kimsenin elinde sihirli değnek yok bir anda düzelmesi beklenemez ama süreci doğru yöneterek vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözmek adına çalışmaları ortaya koyacağız.


“KONYA OVASINA SU GETİRME İLE ALAKALI PROJELERİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ”

Şehrin her alanda ihtiyaçlarını ve önceliklerini takip ettiklerini aktaran Özboyacı, “Sanayide, ticarette, ulaşımda, sağlıkta, eğitimde ve birçok alanda Konya’nın hak ettiği projelerle ulaşması için gayret ediyoruz. Mesela Konya bir tarım şehri. Bu konuda birçok gelişmeyi hep birlikte takip ediyoruz. Sulama, havza dışından su getirme gibi süreçleri titizlikle yönetmeye çalışıyoruz. Bu konuda şunu da ifade etmek gerekir Konya çok büyük ve kadim bir kültürü olan şehir. Hemşerilerimiz 21 yıldır hem Cumhurbaşkanımıza hem de AK Parti’ye büyük bir destek vererek her şeyin en güzelini hak ettiğini göstermiştir. Konya’yı her alanda daha yukarıya taşımak için bizler de gayretlerimizi artıracağız. Özellikle çevre yolu, banliyö ray ve havza dışından Konya ovasına su getirme ile alakalı projeleri yakından takip edeceğiz.” Ayşegül Mıhoğlugil

Kaynak:Pusula Haber