AK Parti milletvekilleri Osmanlıca öğreniyor

AK Parti milletvekilleri Osmanlıca öğreniyor
AK Parti Adıyaman Milletvekili Fırat:- "Milletvekillerinin ecdadımızın dilini öğrenmesini amaçlıyoruz"-Hayrat Vakfı Ankara Temsilcisi Yavuz: - "İstiyoruz ki bu vatanın evlatları, insanları, milletvekilleri, ecdadlarının eserlerini kendileri rahatlıkla oku

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - AK Parti milletvekilleri Mecliste açılan kursta Osmanlıca öğreniyor.

AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat'ın girişimiyle, Hayrat Vakfı Ankara Temsilcisi ve Osmanlıca Kursları Genel Koordinatörü Said Yavuz ile vakıf hocalarının ders verdiği kursa, AK Parti'li 36 milletvekili katılıyor.

Kursta milletvekillerine Osmanlıca'nın hem yazımı hem de okunması öğretiliyor. Milletvekilleri, Çanakkale Şehitlerine şiirinin de aralarında bulunduğu bir çok şiiri ve eseri Osmanlıca okudu.

AK Parti'li Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ile Hayrat Vakfı'nın 2014 yılında imzaladığı protokol uyarınca düzenlenen Osmanlıca kursları için 330 bin kişinin kayıt yaptırdığını, 250 bin kişiye ise Osmanlıca öğrendiklerine dair belge verildiğini kaydetti.

Fırat, milletvekillerine yönelik TBMM çatısı altında Osmanlıca kurs açılması için TBMM Başkanlığına başvurduğunu ifade etti.

Bu başvuruyu yaparken milletvekillerinin, ecdadının dilini öğrenmesini amaçladıklarını kaydeden Fırat, Hayrat Vakfı Ankara Temsilcisi Said Yavuz ile diğer hocaların açılan kursta ders verdiğini söyledi. Fırat, şöyle konuştu:

"Geçmişle bugün ya da yarın arasında bağlantı kurmak için Osmanlıca'nın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü, eski kitabelerimizde, Osmanlı parasının üzerinde, tapularda, cami veya medreselerde yazılı olan Osmanlıcayı okuyabilmek ve bunu çocuklarımıza aktarabilmek adına Osmanlıcayı önemsiyoruz. Bu nedenle bu kursu düzenledik ve milletvekili arkadaşlarımızdan da yoğun ilgi var. 36 milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Osmanlıca'yı öğreniyoruz."

AK Parti'li Fırat, bu konudaki çalışmalarından dolayı Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayrat Vakfı'na teşekkür etti.

Osmanlıcayı öğrendikten sonra okuyarak geliştirmek gerektiğine işaret eden Fırat, bu kursa katılan milletvekillerinin Osmanlıca eserleri ve yazıları okuyabilecek duruma geleceğini kaydetti.

- "Ecdadın büyük hazinesi eserler..."

Hayrat Vakfı Ankara Temsilcisi Yavuz da vakıflarının, ecdadın büyük bir hazinesi hükmünde olan eserlere sahip çıkmak ve onlara ulaşmak için Osmanlıca kurslarına büyük önem verdiklerini söyledi.

Bu nedenle Anadolu'da bir çok halk eğitim merkezinde açtıkları Osmanlıca kursların devam ettiğini aktaran Yavuz, TBMM'nin Osmanlıca binlerce, onbinlerce arvişi olduğunun altını çizdi.

Yavuz, milletvekillerinin vakıflarından Osmanlıca kurs verilmesini talep etmesi üzerine bu kursu düzenlediklerini dile getirerek, "Milletvekilleri bu hazinenin sahiplerinin torunları olmasına rağmen, bunları okuyamadıklarını söylediler. Biz de bu çercevede bu kursu düzenledik" dedi.

"İstiyoruz ki bu vatanın evlatları, insanları, milletvekilleri, ecdadlarının eserlerini kendileri rahatlıkla okuyabilsin. Temel gayemiz budur" diyen Yavuz, kursun düzenlenmesine izin vermesi nedeniyle TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a şükranlarını arz ettiğini belirtti.

Said Yavuz, kursların çok randımanlı ve verimli geçtiğini belirterek, bu kursları bütün topluma yaymak istediklerini söyledi.

"Milletvekillerinin ilgisinin ve düzeylerinin nasıl olduğunun" sorulması üzerine Yavuz, "Kurs açılalı çok kısa süre olmasına rağmen çok çabuk adapte oldular. Büyük istekli ve arzulular" ifadesini kullandı.

Yavuz, şu anda birinci kurda olduklarına dikkati çekerek, talep olması halinde ikinci, üçüncü ve dördüncü kurları da düzenleyebileceklerini söyledi.

- Kursa katılan milletvekilleri

Kursa;AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Nevşehir Milletvekilleri Ebubekir Gizligider ve Mustafa Açıkgöz, Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım katılıyor.

AK Parti Kayseri Milletvekilleri Hülya Nergis, İsmail Emrah Karayel ve Sami Dedeoğlu, Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet Uğur Dilipak ve Nursel Reyhanlıoğlu, Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Kilis Milletvekili Reşit Polat, Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Denizli Milletvekili Şahin Tin, Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da kursa katılan milletvekilleri arasında yer alıyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.