Ak Parti Tbmm Grup Toplantısı

Ak Parti Tbmm Grup Toplantısı
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (3) - "Hemen yanı başımızdaki koskoca coğrafyada, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük paylaşım savaşı devam ediyor"- "Hiç kimsenin bizi çevremizdeki kimi toplumlar gibi dünyanın dört bir yanına savurm

TBMM (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yanı başında koskoca coğrafyada İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük paylaşım savaşının devam ettiğini belirterek, "Hiç kimsenin bizi çevremizdeki kimi toplumlar gibi dünyanın dört bir yanına savurmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, son dönemde yaşanan gelişmelerin bazı gerçekleri tüm dünyaya göstermeye yettiğini söyledi.

Türkiye'nin karşısında yer alan PKK, PYD, YPG, DEAŞ, FETÖ, DHKP/C kimliklerinin gerisindeki güçleri artık hiçbir şüpheye mahal olmayacak derecede tanıdıklarını bildiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu terör örgütlerinin hepsinin de parayla veya çeşitli çıkar ilişkileriyle alınıp satılan, ihtiyaç duyan herkesin tepe tepe kullandığı, işi bitince de buruşturup attığı ya da bir başkasının kucağına bıraktığı zavallı yapılar olduğunu zaten biliyorduk. Ama onlarla baş etmeden asıl sorunları çözemeyeceğimiz de ortadadır. Anlaşılan o ki bazıları önce tüm olmazları denemeden, tüm hatalara düşmeden doğruyu bulamıyor. Bu arayış döneminin maliyeti ise herkes için çok ağır oluyor. Bununla birlikte şu gerçeği de görmek zorundayız; hemen yanı başımızdaki koskoca coğrafyada, ikinci dünya savaşından sonraki en büyük paylaşım savaşı devam ediyor. Bunlar henüz ilan edilmese bile bunu biliyoruz. Büyük bir üzüntü ile ifade etmemiz gerekiyor ki birileri Türkiye'yi de bu paylaşımın bir parçası olarak görüyor. Peşinen ifade edelim; bizim kimseye verecek ne bir karış toprağımız ne de bir hiç uğruna feda edecek tek bir evladımız yoktur. Türk milleti olarak bu toprakları kanlarımızla yoğurarak vatan haline getirdik. Buradan başka bir vatanımız yok bizim. Hiç kimsenin bizi çevremizdeki kimi toplumlar gibi dünyanın dört bir yanına savurmasına izin vermeyeceğiz."

Erdoğan, Türk milletinin, gölgesinde doğduğu bayrağın altında ölmeyi şereflerin en büyüğü olarak kabul ettiğine dikkati çekerek, bu anlayış çerçevesinde Kurtuluş Savaşı'ndan sonraki en büyük istiklal ve istikbal mücadelesini, aynı zamanda haysiyet ve onur savaşını da birlikte yürüttüklerini bildirdi.

"Çocukluğumuzdan bu yana İstiklal Marşı'nı yudumlaya yudumlaya büyüdük." diyen Erdoğan, İstiklal Marşı'nın üç ve dördüncü kıtalarını okudu. Erdoğan, "Biz bu dünyada böyle bir imanı boğacak güç tanımadık, tanımıyoruz. Birileri burada sadece masa başında hazırlanmış projelerini uygulamaya çalışıyor olabilir, biz ise tüm gücümüzle, kalbimizle, imkanlarımızla vatanımızı koruyor, geleceğimizin müdafaasını yapıyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir çıkarın vatan savunmasından daha büyük bir ilham, daha büyük bir enerji, daha büyük bir motivasyon kaynağı olmayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Onlar dünyevi çıkarlarından vazgeçmezken, biz nasıl olur da canımızdan aziz bildiğimiz vatanımızdan, ezanımızdan, bayrağımızdan, özgürlüğümüzden vazgeçebiliriz? 'Ölürsek şehit, dönersek gaziyiz' diyen bir milletin evlatlarının üstesinden gelemeyeceği hiçbir mücadele yoktur. Dün çukur eylemlerinde ve hemen ardından Fırat Kalkanı'nda destan yazan kahramanlarımız bugün de Zeytin Dalı Harekatı'nda tüm insanlığa ibretlik olacak yiğitliklere imza atıyor. Rabbim evlatlarımızı esirgesin, korusun, muhafaza etsin. Rabbim düşmanlarımıza fırsat vermesin."

Erdoğan, Türkiye'nin, terör örgütlerinin üstesinden geleceğine, hepsinin de sinsi bir şekilde gizlendikleri inlere gömüleceğine olan inancının tam olduğunu ifade etti.

Teröristleri besleyip semirterek Türkiye'nin üzerine salanlarla baş etme konusunda da kendilerine güvendiklerini dile getiren Erdoğan, "Çünkü biz bir şeye inanıyoruz, diyoruz ki 'la galibe illallah.' Allah'tan başka galip yoktur." dedi.

(Sürecek)


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.