AK Parti ve MHP'ye kötü haber

AK Parti ve MHP'ye kötü haber
MHP'nin Çankırı'da seçim sonuçlarına itirazı, İl Seçim Kurulunca reddedildiği bildirildi. Giresun İl Seçim Kurulu da AK Parti'nin itirazı nı reddetti.

MHP Çankırı İl Başkanı Çetin Kapdan, yaptığı açıklamada,  Çankırı merkez ve 10 ilçede seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini hatırlattı. İl Seçim Kurulu tarafından itirazlarının reddedildiğini belirten  Kapdan, "Kırsaldaki sandıklarda hayatın olağan akışına aykırı durumlar var. Bazı  sandıklarda ciddi şüphelerimiz var. Çankırı genelinde oy kullanma oranı yüzde  85'lerdeyken, bir köyde bu oran yüzde 98. Bu köyde hiç mi hasta olmadı, hiç mi  sandığa gidemeyen olmadı?  Bu sandıkların incelenmesini istemiştik.  Bazı  sandıklarda şüphe olmasına rağmen, seçimin sonucunu değiştirmeyeceği kanaatiyle  incelenmemesi, bunu yapanların cezasız kalması anlamına geliyor" diye konuştu.
 
 Kapdan,  İl Seçim Kurulu tarafından itirazlarının reddedilmesi üzerine  konuyu değerlendirdiklerini,  Yüksek Seçim Kuruluna itirazda bulunup bulunmama  yönünde henüz karar almadıklarını ifade etti. 


AK Parti'ye ret!

Giresun İl Seçim Kurulu, AK Parti'nin yaptığı itirazı reddetti. AK Parti Giresun İl Başkanlığı, 8 Haziran Pazartesi günü milletvekili genel seçiminde geçersiz sayılan oyların yeniden incelenmesi için seçim kuruluna itirazda bulunmuştu.

Giresun İl Seçim Kurulundan alınan bilgiye göre, kurul AK Parti'nin itirazını "delil ve somut gerekçelere dayanmadığı" gerekçesiyle reddetti.

Öte yandan AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü, yaptığı açıklamada, İl Seçim Kurulundan kendilerine ret kararının ulaştığını belirterek, "İl Seçim Kurulunun aldığı karar kesin değil. YSK'ya başvurma hakkımız da var. Bu hakkımızı kullanacağız. İtirazımızı Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) taşıyacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.