AK Parti'li Özlü:

AK Parti'li Özlü:
"Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Melen Çayı'nda yaptığı analizlerde halk sağlığını olumsuz etkileyecek bir durum olmadığı yönünde rapor hazırladı"

TBMM (AA) - AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun Melen Çayı'nda yaptığı analizlerde halk sağlığını olumsuz etkileyecek durum olmadığı yönünde rapor hazırladığını belirterek, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'un içme suyunun kirlendiği iddiaları gerçeği yansıtmıyor" dedi.

AK Parti Düzce Milletvekilleri Özlü, Fevai Arslan ve Ayşe Keşir ortak basın toplantısı düzenleyerek, Kılıçdaroğlu'nun, Düzce'deki katı atık tesisinin Melen Çayı'nı kirletmesi sonucu İstanbul'un içme suyunun kirlendiği iddialarına yanıt verdi.

Özlü, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun Melen Çayı'nda yaptığı analizlerde, "halk sağlığını olumsuz etkileyecek bir durum olmadığı" yönünde rapor hazırladığını ifade ederek, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'un içme suyunun kirlendiği yönünde yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Düzce'deki katı atık tesisiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bir çalışma yürüttüğünü, eksikliklerin giderileceğini anlatan Özlü, CHP'li 75 belediyenin "vahşi depolama" yaptığını savunarak, Kılıçdaroğlu'nun bu belediyelere ait çöp depolama tesislerini ziyaret etmesi gerektiğini kaydetti.

Özlü, Düzce'nin çöpünün geçici olarak tespit edilen bir bölgeye "vahşi depolama" denilen yöntemle bırakıldığını ifade etti.

Fevai Arslan da Düzce'de 2004 yılından bu yana düzenli çöp depolama için yer arandığını, son olarak tespit edilen eski taş ocağı sahası için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ÇED raporu alındığını, tesisin Bakanlık ve çevre örgütlerinin öngördüğü şekilde yapıldığını bildirdi.

Tesisin sularının bir kanal vasıtasıyla İSKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptırdığı arıtma tesisine taşındığını aktaran Arslan, 2014 yılında hizmete giren çöp depolama tesisinden toprağa su sızma imkanı bulunmadığını vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.