Uğur Özteke

Uğur Özteke

Akıllı Kavşaklar Ya Bir de Akılsız Olsa Ne Olacaktı?

Akıllı Kavşaklar Ya Bir de Akılsız Olsa Ne Olacaktı?

Büyükşehir Belediyemizin gururla hizmete sunduğu akıllı kavşak projesine biz de zaman zaman inanamıyoruz. Çünkü bu konuda yazdığımız bir iki olumsuz yazı üzerine Büyükşehir’in görevli genç çalışanları bizzat gelerek kavşakların akılları ile ilgili olarak bilgi vermişlerdi.
Bu konuda kimsenin günahını alacak değiliz. Aksini iddia etmekte bize düşmez. Ama zaman zaman özellikle sabah ve akşam saatlerinde üç-dört yeşil ışıkta ancak geçebildiğimiz kavşaklarda direksiyonda elimizin boşluğunda kavşağın ne kadar akıllı(!) olduğunu test etmeye devam ediyoruz. 
Ama Selçuk Üniversitesi’nin üst düzey bir hocasının göndermiş olduğu maili okuyunca akıllı kavşakları bir kez daha düşündüm.     
…..
Bakın hocamız mailinde ne diyordu;
“Uğur abi iyi geceler... (Hocamız mailini gece gönderiyordu) 
Belediyenin yakın zamanda devreye aldığı akıllı kavşak sistemi gerçekten çalışıyor mu? Çalışmıyor mu? Eğer kavşakta kimse yoksa kavşak araç gelen tarafa yeşil diğer taraflara kırmızı yakması gerekmez mi? 
Kaç tane kavşak denedim. Hiç bana yeşil yakmadı... Diğer trafiğin yoğun olduğu yerlerde var. Orada da çalışıyor olsa... Yine işe yaramayacak. Gelen tüm yönlerde trafik çok yoğun olduğu için eşit zaman verecek, fakat sistem kurulmadan öncede eşit zaman veriyordu. Bence bu yatırım tam anlamıyla çalışmıyor ve kurulum yerleri yanlış olarak görüyorum.
Bilginize... 
Xxx
Hadi bizim görüşümüz amele görüşü. (Amele kardeşlerimizi tenzih ederim) Ama yukarıdaki görüşte koskoca öğretim üyesinin görüşü. Yetkililerimize duyurulur.

ALİ ATAMAN ABİMİZİN BİTMEK BİLMEYEN ENERJİSİ…
Geçtiğimiz günlerde Ali Yeğin abimiz ve üniversiteden bir hocamızla birlikte Ali Ataman abimizi ziyaret etmiştik. Ali abiyi bilinçli olarak 35 yıldır tanırım. Rahmetli babası Mustafa Ataman amca ise bizim mesleğin nadir duayen isimlerindendi. Rahmetli Mustafa amca meslekte ki duayenliğinden öte mükemmel bir insan tek kelime ile Konya beyefendisi idi. Nur içerisinde yatsın mekanı cennet olsun. 
Ali abi ile ne zaman karşılaşsak rahmetli Mustafa amca gözümün önüne gelir. Neyse Ali abiyi eşini kaybettikten sonra ikinci görüşümdü. Ali abinin bir omzu yıkık da olsa o içindeki tükenmek bilmeyen enerjisi, hedefleri ve azmi ile yerinde duramıyordu. Artık ömrünü Türkiye derecesi yapan çocuklarına adamıştı.
Ali abinin sohbetine dinlerken bir yandan da gözlem yapmaya çalışıyordum. Ali Ataman tek kelime ile bir Konya değeri büyük bir insan idi.
ŞEFİK TARHAN’IN ACISINI PAYLAŞIYORUZ
Ali Ataman demişken, bir dönem hatta Konyaspor ile İdmanyurdu birleştikten sonraki Konyaspor ile sporun altın dönemine damga vuran ekipten Ahmet Öksüz, Ali Ataman ile birlikte anılan Şefik Tarhan abimizin dün acı günü idi. Şefik abi annesini kaybetmişti. Namaz saatinde yolculuğa çıktığım için cenazeye gidemedim. Kendisiyle telefonla görüştüm. Bu vesile ile acısını bir kere daha paylaşır merhumeye mekanı cennet olsun deriz.


GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Kendi gerçeğimizi kendi kelimelerimizle anlayıp anlatmak, her namuslu yazarın vicdan borcu olmalı imiş.
NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Bazı dolmuş sürücülerimiz Hacı Veyiszade kavşağında kırmızı ışıkta geçmediği zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR