AKK Tarım, üreticinin yanında

AKK Tarım, üreticinin yanında
Konya’da gübre, bitki besleme ürünleri, zirai ilaç ve tohum denince akla gelen ilk markalardan biri olan AKK Tarım, teknolojiyi ergonomiyle birleştirerek birim alandan en yüksek seviyede verim alınabilmesi adına çiftçiye paydaşlık ediyor.

2019 yılından bu yana Konya’da gübre, bitki besleme ürünleri, zirai ilaç ve tohum denince akla gelen ilk markalardan biri olan AKK Tarım, teknolojiyi ergonomiyle birleştirerek birim alandan en yüksek seviyede verim alınabilmesi adına çiftçiye paydaşlık ediyor

Tarımsal üretim, birim alandan alınan verimlilik, kaliteli ürün söz konusu olduğunda toprağa ekilen tohumdan, tohumu dış etkenlerden koruyacak ürünlere, bitki besleme ürünlerinden, zirai ilaçlara, çeşitli gübrelerden sulama sistemlerine ve uygulanacak tarım metotlarına kadar birçok etken devreye giriyor.

Bitkiyi doğru zamanda doğru gübre ile beslemek, bitkinin gelişim evresinde oluşabilecek hastalıklardan korunmasını sağlamak ve nihayetinde hedeflenen verimliliğe ulaşmak için ise en doğru kaynaktan, en doğru ürünleri temin etmek büyük önem taşıyor.

Tarımsal üretimde verimliliğin artmasını sağlamak için, oluşabilecek bitki hastalıklarını önlemek, bitkiyi ihtiyaç duyduğu en doğru alanda beslemek büyük önem arz ediyor.

Tarımın baş aktörleri olan çiftçiler de emeklerinin zayi olmaması, verim kaybının yaşanmaması için tarlalarına ektikleri çeşitli tarım ürünlerini gübreler, zirai ilaçlar ve bitki besleme ürünleri ile destekleyerek en kaliteli ve en verimli ürünü almak için çaba harcıyor.

Bu aşamada ise bitkinin ihtiyaç duyduğu gübre türünün doğru tespit edilmesi, varsa zararlı böcekler ve harici bitkilerden korumak için atılan ilaçların ürüne zarar vermemesi gibi konular önem taşıyor.

Üretiminin tüm aşamalarında çiftçinin en önemli paydaşı olmak ve nitelikli ürünlerin ortaya çıkmasını sağlamak amacıyla 2019 yılından bu yana Konya’da faaliyet gösteren AKK Tarım, gübre, bitki besleme ürünleri, zirai ilaçlar ve bilumum tohum türleri alanında faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürüyor.

TOHUMDAN ZİRAİ İLACA KADAR EN NİTELİKLİ ÜRÜNLER BURADA

AKK Tarım’ın hedeflerinden sapmadığını ve kısa bir zaman dilimi içerisinde çiftçinin beğenisini kazandığını dile getiren AKK Tarım Genel Müdürü Oktay Atçeken, “Alanında uzman ve yetkin ekibimizle çiftçilerimizin tarımsal üretiminin her aşamasında yanında olmaya gayret ediyoruz. Gübre, bitki besleme ürünleri, zirai ilaçlar ve tohum, bizim uzmanlık alanımızı oluşturuyor. Çiftçilerimize ihtiyaç duydukları her türlü zirai ürünü kalite ekseninde sunuyor, ortaya koyduğumuz ürünlerde kaliteden asla taviz vermiyoruz. Bunun sonuçlarını da hasat mevsiminin sonunda elde edilen verimle alıyoruz. Bu durum bizi kısa zamanda alanında en çok tercih edilen firmalar arasına getirdi” ifadelerini kullandı.

‘EKİMDEN HASATA KADAR ÇİFTÇİNİN YANINDAYIZ’

Teknolojiyi ergonomiyle harmanladıklarını ve üretimin her aşamasında çiftçinin yanında olduklarını ifade eden AKK Tarım Genel Müdürü Oktay Atçeken, “Bizim çiftçiler nezdinde kabul gören ve en dikkat çeken yanımız da aslında tam olarak bu. Üretimin başından hasadın sonuna kadar çiftçimizle sürekli dirsek teması halinde oluyor, onlarla iletişimi kesmiyoruz. Henüz yolun başındayken, üreticimiz tarlasına ekeceği tohumu araştırırken önce onu dinliyor, neyi arzu ettiğini, tarlasının ve toprağının özelliklerini öğreniyoruz. Alanında yetkin mühendislerimiz ile de istişare ederek en doğru kararı vermesi adına tavsiyelerde bulunuyoruz. Tabi satışı gerçekleştirdikten sonra işimiz bitmiyor. Bundan sonraki süreçte de çiftçimizle sürekli iletişim halinde oluyor ve adeta ona danışmanlık yapıyoruz. Çiftçimiz tarlasında yaptığı incelemede elde ettiği verileri bizimle paylaşıyor. Zaten yılın belli dönemlerinde belli başlı gübre türlerini kullanmak gerekiyor. Bu aşamada çiftçimize tarlasındaki bitkinin ihtiyaç duyduğu gübreyi ve gübrenin de en kalitelisini temin ediyoruz. Ve yine özellikle bahar döneminde harici otların bertarafı için de bazı bitkisel ilaçların kullanılması gerekiyor. Bu aşamada da bitkiye zarar vermeyecek ve harici otların kökünü kurutacak tarım ilaçlarını temin ediyoruz. Hasat zamanı geldiğinde de yine çiftçimizle iletişim kuruyor, hedeflenen verimliliğin sağlanıp sağlanamadığını soruyoruz. Sonunda çiftçimizin verimlilikle birlikte mutlu olduğunu görmek bizi de mutlu ediyor. Yani aslında yolun başında ticari amaçla kurduğumuz bağ sonrasında bir dostluk ilişkisine dönüşüyor. Bir sonraki yıl yine tercih edilen biz oluyoruz. Bu da bizim için en büyük kazanımdır” dedi.

HEDEFTE 100 ZİRAAT MÜHENDİSİ İSTİHDAM ETMEK VAR

AKK Tarım olarak hedeflerinin daha geniş bir alanda daha çok çiftçiye nitelikli hizmeti sunmak olduğunu ifade eden Oktay Atçeken, “Başta da söylediğim gibi kaliteden taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz. Firmamız, ortaya koyduğu vizyon ve üstlendiği misyon itibariyle büyümesini hızlı bir şekilde sürdürüyor. Kısa vadedeki hedefimiz bu büyüme ivmesini artırmak. Orta vadeli hedefimiz ise en az 100 ziraat mühendisi istihdam ederek hizmet ağımızı daha geniş bir alana yaymak. Uzun vadede ise sadece bölgemizde değil Türkiye’de tarım denince akla gelen ilk firmalar arasına girmek” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.