Ahmet Çapanoğlu

Ahmet Çapanoğlu

AKLIMIZLA OYNAMAYIN!

AKLIMIZLA OYNAMAYIN!

Biz gerçekten halk tabiriyle “bu kadar kek miyiz?” Vallahi herkes bizim aklımızla oynama düşüncesinde. Bilinçli ya da bilinçsizce. Büyük balık, küçük balığı yeme derdinde.

Bir spor yöneticisi çıkıyor, “ceza alırsak dünyayı başlarına yıkarım” diyor, bir siyasi partinin alt organlarından birisi koltuğunu bırakmamak adına “eğer beni alırlarsa yeri yerinden oynatırım” diyor. Peki, ne oluyor? O takım o cezayı almıyor, o siyasi partinin o temsilcisi de yerinden kıpırdamıyor.

Bir bakan çıkıyor, aklımızla dalga geçiyor. Gözümüze baka baka ay geçmeden, hafta geçmeden, hatta gün geçmeden kendini yalanlıyor.

Başbakan Yardımcısı Hazine Bakanı Mehmet Şimşek bir televizyon programında karga mokunu yemeden sabah saatlerinde "yüzde 40’lık MTV zammı sadece 2018 yılında yeni alınacak araçları kapsıyor, maalesef biz bunu anlatamadık" diyor. O söyleminden sonra reklam arası veriliyor ve Bakan Bey reklam arasından sonra; "evet maalesef yüzde 40'lık MTV zammı Meclis'e tüm araçlardan alınması şeklinde gitmiş" diyor.

Yani son durum şu; Bir değişiklik yapılmazsa yüzde 40'lık MTV zammı aracı olan herkesi kapsıyor. Arabası olmayan korkmasın, arabası olmayanları kapsamıyor bu kanun. Onlar bir şey ödemeyecek ama çile çekmeye, diğer zamlarla ödemelere devam edecek.:)))

Allah’ını seven bana cevap versin. Bu ülkede, kime inanmalı, kimin sözleri ciddi algılanmalı?

Bakkal Memedağa konuşmuyor, dikkat edin, Hazineden sorumlu Bakan konuşuyor. En üst bilgi sahibi olan kişi konuşuyor. Sorumlu olduğu konu hakkında konuşuyor, başka bir bakanlıkla ilgili bir konu değil.

Halka anlatamadık derken kendisinin de anlamadığını yansıtıyor. Eee sayın bakanım, “siz anlamadıysanız, bir öyle bir böyle diyorsanız, bu cahil(!) halk nasıl anlasın? Suç sizde değil, siz anlatamadıysanız da bu halk anlamalıydı değil mi? Hem niye anlatmaya çalışıyorsunuz ki, bu halk alışık yapın zammı gece, sabaha herkes görsün.”

Kaldı ki, hiçbir Bakanın, Cumhurbaşkanının bilgisi dâhilinde olmadan bir beyanı olamaz ama bakanlarda dersine çalışmadan programa çıkmamalı değil mi?

Hükümetin tek bileni var o da Cumhurbaşkanı, kimsenin olanlardan haberi yok.

Herhalde bu işi anlayan, bu işten haberdar olan biri var. Görünen o ki, devletin her kademesi aklımızla oynamaya devam ediyor. Yani yüzde 40 MTV zammını Bakanlar kuruluna geri gönderen Cumhurbaşkanı duruma el koyuyor. Ama onlar da tekrar meclise aynı şekilde yolluyorlar.

Bu MTV’ye %40 zam var deyip ortaya atılması bir algıyla gündem değiştirmek, sonucunda Sayın Cumhurbaşkanının meclisten çektirmesiyle hazırlanacak yeni taslakla bu zam oranı düşürülecek, “ölüm gösterilip sıtmaya razı edilecek” ve kamuoyu gözünde puan toplama düşüncesi vardır belki de.

Allah rızası için aklımızla oynamayın. Bu halk yoruldu artık. Dalga mı geçiliyor, oyun mu oynanıyor farkında değiller artık. Söylediklerinizi ölçün tartın da konuşun. Bugün söyleyin, bir ay sonra konjonktür değişti diyerek o günkü konuşmanızı değiştirin. Aynı saat içinde iki tezat söylem yapmayın. Hem insanların aklına hem de partiye zarar veriyorsunuz. Biraz danışmanlarınızın söylediklerini dikkatle dinleyin ne olur. Eflatun’un dediği gibi “Yahu! Ağzından kulaklarına fırsat ver. Görmez misin be adam! Yaratıcı konuştuğumuzun iki katını dinleyelim diye bize iki kulak vermiş.” Demek ki ya danışmanlarınız az araştırıp sizi yanılmış, ya da siz onlara fazla kulak vermemişsiniz.

Allah Cumhurbaşkanımıza zeval vermesin. O giderse biz ne yaparız? Bir bilen o var. Maazallah hükümet bilmeyenlerin elinde kalacak…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Çapanoğlu Arşivi
SON YAZILAR