Aksaray'da "Birlikte Yaşama Bilinci ve Kardeşlik Hukuku" konferansı

Aksaray'da "Birlikte Yaşama Bilinci ve Kardeşlik Hukuku" konferansı
AKSARAY (AA) - Birlik Vakfı Aksaray Şubesi ve Enderun Aileyi Koruma Eğitim ve Kültür Derneği'nce "Birlikte Yaşama Bilinci ve Kardeşlik Hukuku" konulu konferans...

AKSARAY (AA) - Birlik Vakfı Aksaray Şubesi ve Enderun Aileyi Koruma Eğitim ve Kültür Derneği'nce "Birlikte Yaşama Bilinci ve Kardeşlik Hukuku" konulu konferans düzenlendi.

Aksaray Kültür Merkezinde Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansa, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Belediye Başkan Yardımcıları Güven Kemerkaya, Mustafa Karahancı ve Serdar Baydar, yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Birlik Vakfı Aksaray Şube Başkanı Mustafa Karahancı, burada yaptığı konuşmada, kardeşlik olgusuna her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu belirtti.

Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan ise İslami kardeşliğin, toplumsal sorunlara çare ürettiği gibi huzurlu bir yaşamın da anahtarı olduğunu söyledi.

Kardeşlik bilincinin İslami bir zorunluluk olduğuna dikkati çeken Kayan, "Bu bilinç, seviyeli bir İslam toplumunun gerek şartıdır. Kardeşlik bilinci, bütünleşme, birlikte var olmak bilincidir" dedi.

Suriye'de yaşanan drama, Mısır'da yaşanan olaylara değinen Kayhan, savaştan zarar görenlerin toplumsal çöküntü yaşandığını, İslam ümmeti olarak, din kardeşlerine sahip çıkılması gerektiğine değindi.

Konuşmanın ardından Karahancı, yazar Ramazan Kayan'a tablo hediye etti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.