Aksaray’da tonlarca saman balyası yandı, alevler gökyüzüne yükseldi
Aksaray’da dün akşam saatlerinde korkunç bir yangın meydana geldi. Bir üreticiye ait tarlada bulunan mandıranın kenarında istiflenmiş olan yaklaşık 70 ton saman, çıkan yangında alev alev yandı.

YANGIN AKSARAY’DA GECEYİ AYDINLATTI
Aksaray'da üreticiye ait tarlada bulunan mandırada tonlarca saman çıkan yangında alev alev yandı. Gecenin karanlığını aydınlatan alevlerden çıkan dumanlar gökyüzünü sararken, yangını söndürme çalışması saatlerce devam etti.

MAHALLE SAKİNLERİ İHBAR ETTİ, EKİPLER SEFERBER OLDU
Yangın, saat 20.00 sıralarında Aksaray'ın Hamidiye Alaca Mahallesi arkasında bulunan boş tarım arazisindeki mandırada çıktı. Edinilen bilgiye göre, bir üreticiye ait mandıradaki saman balyalarının bulunduğu alanda bilinmeyen bir nedenden yangın çıktı. Dumanları fark eden mahalle sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

KÜÇÜK BİR KIVILCIM KISA SÜREDE 70 TON SAMANI KÜL ETTİ
Bir balyada çıkan yangın kısa sürede tüm balyaları sardı. Bir taraftan itfaiye ekipleri diğer yandan iş makineleriyle yangına müdahale edildi. Yangın ve müdahale anları dron ile anbean görüntülenirken, yangında yaklaşık 70 ton saman balyası yanarak kül oldu. Polis ekiplerinin de güvenlik önlemi aldığı yangın mahallinde söndürme çalışmaları gecenin geç vakitlerine kadar devam etti.
Kaynak:İhlas Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.