Aksaray'da yeniden ibadete açılacak camiler dezenfekte ediliyor

Aksaray'da yeniden ibadete açılacak camiler dezenfekte ediliyor
Aksaray'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında ziyarete kapatılan camiler, cuma günü yeniden açılmaya hazırlanıyor.Camilerin...

 Aksaray'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında ziyarete kapatılan camiler, cuma günü yeniden açılmaya hazırlanıyor.

Camilerin ibadete açılması kararının ardından Aksaray Belediyesi ekipleri, ilk etapta kent merkezinde bulunan cami ve avlularında dezenfeksiyon çalışmalarına başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, vakit namazlarının kılınacağı camilerin dezenfekte edilerek ibadete hazır hale getirileceği belirtildi.

Vatandaşları virüsten korumak için gerekli tüm tedbirlerin alındığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"29 Mayıs'ta cuma namazıyla birlikte camiler yeniden ibadete açılacak. Camiler belediye ekiplerince ibadete hazır hale getirilecek. Kovid-19'la mücadele kapsamında girilen normalleşme sürecinde de halkın sağlığını korumak için titizlikle çalışmalar yapılacak. Salgın hala ortadan kalkmadı. Vatandaşlarımızın kurallara riayet etmesi gerekiyor. Salgın ve normalleşme sürecinde de yerel yönetimler olarak gerekli dezenfekte çalışmaları ve maske teminleri yapılacak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.