Akşehir Belediyesine Ödül

Akşehir Belediyesine Ödül
Akşehir Belediyesinin hayata geçirdiği Yukarı (Gavur) Hamamı Restorasyonu, Tarihi Kentler Birliğinin (TKB) Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında uygulama ödülü kazandı

Tarihi Kentler Birliğinin düzenlediği 2019 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması sonuçları, 21 Eylül 2020 tarihinde internet ortamında gerçekleştirilen jüri toplantısıyla belirlendi.

 

Bu kapsamda, 39 belediye, toplam 67 proje ile 2019 yılında yarışmaya başvurdu. Yarışma Jürisinin değerlendirmeleri sonucunda Metin Sözen Koruma Büyük Ödülünün yanı sıra, Jüri Özel Ödülü, Uygulama, Proje, Süreklilik ve Başarı Ödülleri verildi.

Akşehir Belediyesi, Kalkınma Bakanlığı, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) iş birliği ile yürütülen Nasreddin Hoca Dünya Mizah Köyü projesi kapsamındaki çalışmaların devamı niteliğinde olan hamam restorasyonu ve işlevlendirmesi ile uygulama ödülüne layık görüldü.

Belediye Başkanı Salih Akkaya, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Tarihi ve kültürel açıdan eşi bulunmaz değerlere sahip Akşehir'imizde yaptığımız bu çalışmaların Tarihi Kentler Birliğince beğenilerek birçok kez ödüle değer bulunması bizleri hem gururlandırmış hem de mutlu etmiştir. Bize bu ödülü layık gören herkese çok teşekkür ediyorum. Akşehir'imizdeki turizm potansiyelini artırmak ve şehrimizi güzelleştirmek adına yapacağımız çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Projemizde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.