Akşehir'in coğrafi işaretli lezzetleri bu fuarda tanıtılıyor: Son gün 5 Kasım

Akşehir'in coğrafi işaretli lezzetleri bu fuarda tanıtılıyor: Son gün 5 Kasım
 Muhabir
Antalya Ticaret Borsası tarafından düzenlenen (YÖREX), ANFAŞ Fuar Merkezi'nde açıldı. 5 Kasım 2023 Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek fuarın Akşehir standında Akşehir'e ait coğrafi işaretli lezzetler tanıtılıyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteğiyle Antalya Ticaret Borsası tarafından düzenlenen Yöresel Ürenler Fuarı (YÖREX), ANFAŞ Fuar Merkezi'nde açıldı. Akşehir'in tanıtımının yapıldığı standa, yerli ve yabancı ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi. Bu yıl kapılarını 12. kez açan YÖREX’te temsili Nasreddin Hoca ile fotoğraf çektirmek isteyenler adeta birbiriyle yarıştı.

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ender Kalkan ve yönetimi, Akşehir Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Doğru ve yönetimi, Akşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Akşehir standında fuara gelen misafirleri karşıladı.

AKŞEHİR’İN COĞRAFİ İŞARETLİ LEZZETLERİ

Akşehir standında temsili Nasreddin Hoca ziyaretçilerle fotoğraf çektirirken, Akşehir’in coğrafi işaretli lezzetleri olan; peynir baklavası, tandır kebabı, kiraz lokumu ikram edildi. Stantta, Akşehir Belediyesi ve Mevlana Kalkınma Ajansı ortaklığı ile kadınların iş hayatına katılması amacıyla kurulan Kadın Girişimciler Kooperatifi’nin kurutulmuş meyve cipsleri de yer aldı. Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri tarafından üretilen kırmızı işlenmiş meyvelerden ürünler ve helva çeşitleri de ikram edildi. Ayrıca Akşehir Belediyesi; faaliyetlerini, kültürünü ve gelenekleri anlatan yayınlarını da gelen ziyaretçilere takdim etti.

13.jpg

DAĞ TURİZMİ AÇISINDAN DA OLDUKÇA ZENGİN BİR POTANSİYELE SAHİP

Antalya’daki ANFAŞ Fuar Merkezi'nde kapılarını açan Yöresel Ürenler Fuarı (YÖREX), 5 Kasım 2023 Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Fuarla ilgili konuşan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya; “Akşehir’imiz, bünyesinde bulundurduğu köklü tarihin yanı sıra, büyük bir kültür hazinesine de sahip. Ünlü halk bilgesi, nüktedan, devrinin ilim adamı Nasreddin Hoca, 13. yüzyılda Akşehir’de yaşamış ve Asya’dan Avrupa’ya, Amerika’dan, Afrika’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada üne kavuşarak evrensel bir kimlik kazanmıştır. Akşehir’imiz; camileri, kilisesi, hamamları, medreseleri, tarihi cumbalı evleri, çarşıları ile turizmin uğrak noktası, gözbebeği konumundadır. Akşehir’imiz 16 Türküsü ve 8 adet folkloru ile kadim bir kültür deryasıdır. Sultan Dağları eteklerinde kurulu olan şehrimiz, dağ turizmi açısından da oldukça zengin bir potansiyele sahiptir. Tırmanış, yürüyüş (Treeking) ve kamp yapma açısından oldukça elverişli olan dağlarımız; yamaç paraşütü sporcuların tercih ettiği yerler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Bu fuarda; Ticaret ve Sanayi Odamız, Ziraat Odamız ve Ticaret Borsamız ile birlikte tüm bu güzellikleri ziyaretçilerimize aktarabilmek için yerimizi aldık. Akşehir güzelliklerini tanımak ve yöresel lezzetlerini tatmak için herkesi YÖREX’e bekleriz.” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.