Akyürek ve Erdoğan aşure programına katıldı

Akyürek ve Erdoğan aşure programına katıldı
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Selçuklu Hanımlar Lokali’nde aşure programına katıldı.


Konya’da kadına yönelik faaliyetlere özel bir önem verdiklerini belirterek, Konya merkezde yaptıkları hanım lokallerinin yanında 11 ilçede daha hanım lokali inşaatının devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tüm ilçelerde aynı standartlarda hanım lokalleri oluşturacaklarını söyledi. KOMEK’lere, hanım lokallerine ve gençlik merkezlerine kayıt yaptıran, istifade eden sayısının 315 bini bulduğunu belirten Başkan Akyürek, bu sayının 2019’a kadar 500 bini bulacağını vurguladı.
KADINLARI TEMSİL ETMEKTEN GURUR DUYUYORUM
Bir kadın milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kadınları temsil etmekten gurur duyduğunu dile getiren AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan ise, “Sizlerin arasından gelip de Meclis’te milli iradenin tecelli ettiği bir yerde, üstelik AK Parti’de siyaset yapmak bir hanım olarak ayrıcalık olsa gerek. Ben bunun gururunu taşıyorum. Yemin etmeye giderken, dua ederek, besmele çekerek o kürsüye yürürken, hepiniz, bütün karşılaştığım kardeşlerim gözümün önüne geldi ve ben hepinizi temsil ederek yemin ettim. Çünkü orada sadece siz değilsiniz. 78 milyonun temsilcisi olarak oradasınız. Ama özellikle hanım kardeşlerimizin temsilcisi olmak ayrı bir güzellik” dedi. Konuşmasında daha önce kadın olarak çok büyük sıkıntılar çektiklerini dile getiren Erdoğan, “Her birimiz ayrı ayrı eziyet gördük. Ben hiçbir kardeşimi şucu, bucu, şöyle şekilci, böyle şekilci diye ayırt etmiyorum. AK Parti olarak ayırt etmiyoruz. Biz beraber, el birliğiyle güzel Türkiye’mizi geleceğe taşıyacağız inşallah. Biz sizlerden umutluyuz, sizler de bizlerden kesinlikle umudunuzu kesmeyin” diye konuştu.
Erdoğan, halkın hizmetkarı olduklarını, bu felsefenin hem AK Parti’nin hem de kendisinin felsefesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.