Alacabel Tünelinde çalışmalar yeniden başladı

Alacabel Tünelinde  çalışmalar yeniden başladı
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yapımına ara verilen Alacabel Tüneli’nde çalışmaların başladığını kaydetti.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yapımına ara verilen Alacabel Tüneli’nde çalışmaların başladığını kaydetti.

Başkan Tutal, Konya’yı Antalya’ya bağlayan Seydişehir Karayolu üzerinde bulunan, yapım çalışmaları devam eden Alacabel Tüneli’ne giderek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Tutal, şunları söyledi: ”İlçemizi yakından ilgilendiren, Konya-Antalya yolunun konforunu artırarak mesafeyi 7 kilometre kısaltan Alacabel Tünelinin tamamlanması hususunda geçtiğimiz aylarda Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaosmanoğlu ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Konya Milletvekilimiz Leyla Şahin Usta ile görüşmemizi sağlamıştık. Sayın Bakanımız ve Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda 2023 yılı sonuna kadar tünelin tamamlanması hedeflenmişti.

alacabel-tunelinde-calismalar-yeniden-basladi-4.jpg

Bu doğrultuda bugün itibariyle tünelde yeniden çalışmalar başladı ve tüm hızıyla devam ediyor. Mevcut durumda 7,3 kilometre uzunluğunda olan tünelimiz gidiş ve gelişli olup Sol tüp 7 Bin 360, sağ tüp 7 Bin 360 toplam 14.720 metre.

Her iki tüpte 12 Bin 50 metresi açılmış durumda olup 2 Bin 660 metresi şu an açılmamış. Çalışmalar kapsamında Sol tüpte Bin 200 metre, sağ tüpte Bin 452 metre kazılmayan bölge bulunmakta. Ayrıca 8 Bin 532 metre kaplama betonu tamamlanmıştır. Tünel çalışmaları ile birlikte ayrıca tünelin çıkış bölümünde bulunan 10 kilometrelik yol çalışmaları da başlamış durumda.

alacabel-tunelinde-calismalar-yeniden-basladi-3.jpg

Çalışmalarına başlanılan tünelin 2022 yılında 250 Milyon TL ödenek ayrılmış olup çalışmalar hız kesmeden devam edildiği takdirde 2023 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. İlçemize kazandırılmasını planlanan projelerimiz gerek Seydişehir’de gerekse Konya-Ankara ayağında takipçisi oluyor ve söz verdiğimiz çalışmalarımızı yerine getirerek hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Yapım çalışmalarına başlanılan Alacabel Tüneli'mizin de İlçemize hayırlı olmasını diliyorum.”

alacabel-tunelinde-calismalar-yeniden-basladi-6.jpg

alacabel-tunelinde-calismalar-yeniden-basladi-5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.