Alanında uzman isimler 'Öğretmen Mektebi'nin konuğu olmaya devam ediyor

Alanında uzman isimler 'Öğretmen Mektebi'nin konuğu olmaya devam ediyor
'Konya İnsan Mektebi’ kapsamında yürütülen Öğretmen Mektebi Projesi, Konya’da görev yapan öğretmenlerin online seminerlerle mesleki ve sosyal açıdan kendilerini daha iyi geliştirmelerine imkan tanıyor.

Türkiye'de çeşitli üniversitelerde görev yapan akademisyenler ve eğitim uzmanları, proje kapsamındaki programlarla öğretmenlere bilgi, birikim ve deneyimlerini aktararak katkı sunmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde ‘Öğretmen Mektebi’ne Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Banu Uslu, Eğitim Uzmanı Erol Yalpır ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bengü Türkoğlu konuk oldu.

"Okul Öncesinde Yabancı Dil Eğitimi" başlıklı bir konuşma gerçekleştiren Uslu, bu dönemdeki yabancı dil eğitiminin önemine değindi ve ülkemizde bu alanda yapılan çalışmaları değerlendirdi. 

Programa katılan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de öğretmenlerin bu alanda çok daha başarılı işler ortaya koyacaklarını vurgulayarak, Dr. Öğretim Üyesi Banu Uslu’ya ve tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

 Eğitim Uzmanı Erol Yalpır da "Dijital Çağda İnovatif Düşünce” başlıklı seminerinde inovasyonun farklı tanımlarını yaparak yeni fikirlerin anahtar kelimeleri olan değişim ve hayal kurmanın hayatımız üzerindeki etkisine değindi.  Katılımcı öğretmenlerin katkılarıyla zenginleşen programa yoğun bir katılım sağlandı.

ogretmen-mektebi-1-001.jpg
Okul öncesi öğretmenleriyle bir araya gelen ve “Mutlu Bireyler İçin Sihirli Yıllar Erken Çocukluk Dönemi" başlıklı bir konuşma gerçekleştiren Doç. Dr. Bengü Türkoğlu da konuşmasında “Bir çocuğun erken çocukluk döneminde en önemli şansı öğretmenidir. Koşulsuz sevgi, koşulsuz kabul ile mümkün oluyor. Çocuk anne babanın dil havuzundan besleniyor. Bu yüzden çocuk gelişimindeki en önemli parametre kitap sayısıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.