Alanya'daki terörü protesto eylemleri

Alanya'daki terörü protesto eylemleri
ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde, terör olaylarına tepki amacıyla düzenlenen eylemlerle ilgili ilk duruşma, 20 Nisan'da yapılacak.Alanya Cumhuriyet...

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde, terör olaylarına tepki amacıyla düzenlenen eylemlerle ilgili ilk duruşma, 20 Nisan'da yapılacak.

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, terör olaylarını protesto amacıyla 16 Ağustos 2015 ve 8 Eylül 2015 tarihlerinde düzenlenen eylemlerde gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanan 18 şüpheli hakkında kamu davası açıldığı bildirildi.

İlçedeki ilk eylemde sosyal medya üzerinden bir araya gelen grupların yasa dışı toplantı ve gösteri yürüyüşü gerçekleştirdiklerinin ifade edildiği açıklamada, çıkan olaylarda 11 şüpheli hakkında, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme ve yönetme ile bunların hareketlerine katılma" suçlarından kamu davası açıldığı belirtildi.

İlçede yaklaşık 2 bin kişilik grubun 8 Eylül 2015 tarihinde Atatürk Anıtı önünde ikinci bir eylem daha gerçekleştirdikleri ve çıkan olaylarda bazı iş yerlerinin yakıldığının vurgulandığı açıklamada, bu olaylarla ilgili de 7 şüpheli hakkında kamu davası açıldığı ifade edildi.

Şüphelilerin "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu'na muhalefet", "iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme", "mala zarar verme" suçlamalarını işlendiğine değinilen açıklamada, olaylarla ilgili ilk duruşmanın 20 Nisan'da yapılacağı ve S.K. ile O.Ö. adlı zanlıların çocuk mahkemesi sıfatıyla 8. Asliye Ceza Mahkemesinde duruşmaya çıkacarılağı kaydedildi.

Olaylara karışan diğer zanlıların duruşmalarının ise 27 Nisan, 31 Mayıs, 15 Haziran, 23 Haziran ve 16 Ağustos'ta yapılacağı bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.