Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Allah Düşürmesin Ama!..

Allah Düşürmesin Ama!..

Bayramda birkaç kez Konya Şehir Hastanesi’nin yolunu tutmak zorunda kaldık. Proje halindeyken birkaç kez gezdiğim bu devasa sağlık kampüsünü daha detaylı gözlemleme fırsatı buldum.

Diğer sağlık kuruluşları ile kıyaslayacak olursak; bu kampüsün bu yıllara ait olmadığını söylememiz gerekiyor. Mimari yapısı, teknik aletler ve sistemi itibariyle; eğer Şehir Hastanesi 2021 yılına aitse diğer hastaneler en az 10 yıl geride diyebilirim. Yok diğer hastaneler bu döneme aitse Şehir Hastaneleri çağın çok ama çok ötesinde…

Bekleme ünitesinde otururken aklıma ne geldi dersiniz?

Milenyuma yeni girdiğimiz dönem. Meram Yeniyol’daki eski SGK hastanesi

Kronik rahatsızlığı olan bir yakınımla mahallemize ilk gelen 06.00 otobüsü ile hastanenin yollarına düşüyoruz. 1 buçuk saatlik yolculuğun ardından hastanenin kapısındayız. Ama o da ne! Hasta kuyruğu bahçeyi çoktan aşmış. Üstelik bu doktor sırası falan değil. Eski BAĞ-KUR karnelerini hatırlayanlarınız vardır. Bir elimizde o bir elimizde kimliğimiz kayıt olmayı bekliyoruz.

Bir ara ilerleyiş hızlanır. Sonra kuyruğun sonuna kadar ‘bilgisayarlar bozulmuş’ lafı uzanır…

Bir ihtimal öğlene doğru kaydımızı yaptırırdık. Öğle arası girdiği için öğlen sonu doktor sıramızı bekler aynı gün içinde muayene olabilirsek başarıya ulaşmışız gibi gelirdi. Eğer doktor tahlil röntgen vb. bir şeyler istemiş ise vay halimize…

Onları yaptırmak ardından tekrar doktora göstermek falan minimum 3 günlük bir süreç.

Hadi bunları tamamladınız diyelim.

Şimdiki gibi her köşe başında eczane mi var sanıyorsunuz? Olanlar da zaten bizim istediğimiz ilaçları vermezdi. Aynı şekilde erkenden kalkar bu kez de aynı binadaki eczanenin kapısında beklemeye başlardık.

Abartmıyorum hele hele bir gün sabah sıraya durup akşamüzeri ilaçlarımızı alabildiğimizi çok iyi hatırlıyorum.

Bu anlattığım filmi defalarca yaşadım ben. Eminin benden çok daha zorlusunu daha sıkıntılısını yaşayan ve hatırlayanlar vardır.

Hadi şimdi yarım saat doktor sırası beklensin veya ecza deposundan 10 dakika ilaç geç gelsin…

Yüklen Twitter’a… Hadi… TT olmasına az kaldı!

‘Nerde devlet, nerde hükümet! Vay bu Tayyip var ya Tayyip…’

Neyse.

Konya Şehir Hastanesi’nde birkaç ayrı bölümde hastalarımızı tedavi ettirirken bir film şeridi gibi geçti aklımdan yukarıda anlattıklarım.

Bir kez daha şükrettim. Bu hizmeti getirenlerden sebep olanlardan tekrar tekrar Allah razı olsun. Eğer bu nimete nankörlük yaparsam biliyorum ki Allah bunun imtihanını ağır eder!

Avrupa’sından Amerika’sına… Hindistan’ı Asya ülkelerini hiç söylemiyorum. Şu Covid salgını sürecinde yaşananları gördüğümüzde bir kez daha yöneticilerimize sağlık alanındaki öngörüleri için teşekkür borçluyuz. Yıllar önce bu Şehir Hastaneleri düşünülüp yapılmasa idi bugün durum nasıl olurdu acaba?

Gittik. Tek bir koronalı hasta servisi görmeden tedavilerimiz yapıldı. Çünkü Konya Şehir Hastanesi’ne halen koronalı hasta alınmıyor.

Allah düşürmesin. Sizlerden ve yakınlarınızdan her türlü hastalığı uzak tutsun. Ama olur da yolunuz düşerse içiniz rahat olsun. Bu devletin gücünü en yakın bu alanlarda müşahede edebilirsiniz…

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR