Almanya İçişleri Bakanı Maiziere:

Almanya İçişleri Bakanı Maiziere:
"Gerekli olduğu sürece sınırlardaki kontrollere 15 Şubat'tan sonra da devam edeceğiz"

BERLİN (AA) - Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, gerekli olduğu sürece Almanya-Avusturya sınırında yapılan kontrollerin sürdürüleceğini belirtti.

Maiziere, Köln'de düzenlenen Memurlar Birliği (DBB) toplantısında, kendi talimatıyla 15 Aralık'ta Almanya-Avusturya sınırında daha da yoğunlaştırılan kontrolleri gerekli ve önemli bulduğunu söyledi.

Bu sınırın Almanya'ya gelen yasa dışı göçün ağırlık noktası olduğuna işaret eden Maiziere, "Şu anda yapılan kontroller Schengen'in sonu anlamına gelmiyor. Ben sınırların açık olduğu, sınır kontrollerinin yapılmadığı Schengen'e geri dönmek istiyorum. Bunun tek anahtarı Avrupa düzeyinde ortak iltica ve göç politikası ortaya konulması ve daha iyi bir şekilde dış sınırlarının korunmasıdır." dedi.

Bunun yerine getirilmediği sürece sınır kontrollerinin yapılacağını vurgulayan Maiziere, "Bunun gerekli olmamasını en fazla biz arzu ediyoruz. Ancak gerekli olduğu sürece sınırlardaki kontrollere 15 Şubat'tan sonra da devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Berlin'de 19 Aralık’ta Noel pazarına düzenlenen saldırıdan çıkarılacak sonuçlara ilişkin tartışmaların "seviyeli ve saygı içinde" sürdürülmesini isteyen Maiziere, bu şekilde yapılan tartışmalardan sonuç elde edilmesi durumunda bunun, demokrasinin güçlü olduğunu göstereceğini kaydetti.

Almanya Eylül 2015'te Avusturya sınırında kontrollere başlamış, bu uygulama birçok kez uzatılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.