Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Mazyek:

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Mazyek:
"Hitler Almanyasından sonra ilk kez bir dini topluluğu tümüyle karalayan ve var oluşunu tehdit eden bir parti var"

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Başkanı Aiman Mazyek, yabancı ve İslam karşıtı Almanya için Alternatif (AfD) partisi konusunda “Hitler Almanyasından sonra ilk kez bir dini topluluğu tümüyle karalayan ve varoluşunu tehdit eden bir parti var.” dedi.

Mazyek, NDR Info radyosuna yaptığı açıklamada, Almanya’da İslam düşmanlığının son yıllarda önemli oranda arttığını söyledi.

AfD’nin toplumda var olan İslam düşmanlığını kullanarak kışkırtmaya çalıştığını belirten Mazyek, “AfD İslam düşmanlığı dalgasını kullanıyor.” ifadesini kullandı.

Mazyek, bunun demokrasi karşıtı bir gelişme olduğunu dile getirerek, AfD’nin özgürlükçü demokratik düzeni yok etmek istediğini ve söylemlerinin anayasaya aykırı olduğunu kaydetti.

Buna karşı insanların bilgilendirilmesi gerektiğini anlatan Mazyek, “Hitler Almanyasından sonra ilk kez bir dini topluluğu tümüyle karalayan ve varoluşunu tehdit eden bir parti var.” şeklinde konuştu.

Mazyek, İslam’ın değil AfD’nin anayasa ile uyumlu olmadığını bildirdi.

AfD Genel Başkan Yardımcısı ve Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Beatrix von Storch, İslam’ın siyasi bir ideoloji olduğunu ve Alman Anayasası ile uyumlu olmadığını iddia etmişti. Diğer Genel Başkan Yardımcısı Alexander Gauland da İslam’ın Almanya’ya ait olmadığını savunmuştu.

Bu ayın sonunda Stuttgart kentinde genel kurul düzenleyecek olan AfD partisinin ülkede inşa edilen camilerde minareleri, ezan sesini ve sünnet olmayı yasaklamayı parti programına almak istediği iddia edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.