Almanya'da fabrika siparişleri ocakta azaldı

Almanya'da fabrika siparişleri ocakta azaldı
Commerzbank analistlerinden Solveen:-“Özellikle gelişen piyasalardaki krizin imalat üzerindeki yükü şimdiye kadar sınırlı kaldı”

FRANKFURT (AA) - Almanya'da fabrika siparişleri yılın ilk ayında aylık bazda yüzde 0,1 geriledi.

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıkladığı verilere göre, Almanya'da bu yılın ocak ayında mevsimsel ve çalışma günlerinden arındırılmış fabrika siparişleri bir önceki aya kıyasla yüzde 0,1 azaldı.

Piyasalarda fabrika siparişlerinin yüzde 0,3 gerilemesi bekleniyordu. Böylece söz konusu veri piyasa beklentisinin üzerinde performans gösterdi.

Ocakta fabrika siparişleri yıllık bazda ise yüzde 0,3’lük beklentinin üzerine çıkarak yüzde 1,1 artış kaydetti.

Yurt içi siparişler ocak ayında, aylık bazda yüzde 1,6 azalırken, yabancı siparişler ise yüzde 1 arttı. Avro Bölgesi ülkelerinden yeni siparişler önceki aya kıyasla yüzde 7,5 arttı ancak diğer ülkelerden yeni siparişler ise yüzde 2,7 azaldı.

Almanya’da aylık bazda ara malı üreticilerinin siparişleri yüzde 4 gerilerken, sermaye malı siparişleri yüzde 1,7 arttı. Tüketim malları siparişinde ise yüzde 3,9’luk artış kaydedildi.

Commerzbank analistlerinden Ralph Solveen konuya ilişkin yayımladığı bilgi notunda, Almanya'nın fabrika siparişlerinin ocakta aralık ayına kıyasla azaldığını ancak yüzde 0,1'lik azalışın son dönemdeki düşük güven ortamında tahmin edilenden daha küçük bir azalış olduğunu ifade etti.

Solveen, özellikle gelişen piyasalardaki krizin imalat üzerindeki yükünün şimdiye kadar sınırlı kaldığına, fakat bu durumun gelecek aylarda değişebileceğine dikkati çekti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.