Selçukya şairlerinden okullarda şiir şöleni

Selçukya şairlerinden okullarda şiir şöleni
 Editör
Selçukya Kültür Sanat Derneği, Konya -Şehit Mehmet -Lütfü Gülşen Anadolu İHL'de bir şiir etkinliği gerçekleştirdi.

Selçukya Kültür Sanat Derneği okul etkinlikleri kapsamında, “Gençlerle Şiir Okuyoruz” sloganı ile bu hafta Konya Şehit Mehmet Lütfü Gülşen Anadolu İHL'de bir şiir şöleni gerçekleştirdi.

Konya Şehit Mehmet Lütfü Gülşen Anadolu İHL Müdürü Burhanettin Söylemez yapmış olduğu açılış konuşmasında, “Şiir, sözlü kültürden yazılı kültüre tarihin derinliklerinden bugüne kadar, edebiyatın en önemli unsuru olarak milli ve manevi duygularımız taşımaya, insanlığın önünü en saf en zarif dokunuşlarla aydınlatmaya devam ediyor. Biz eğitim ve öğretimin yanı sıra, öğrencilerimizin kültür ve sanat faaliyetlerine katılmasına da ayrı bir önem veriyoruz" dedi.

57-1.jpg

Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat ise konuşmasında, “Kültür, sanat ve edebiyat ile eğitim arasında çok önemli ve vazgeçilmez bir ilişki olduğunu düşünüyoruz. Konuk olduğumuz bütün okullarda gençlerimiz ve çocuklarımızın şiire olan ilgisini sevgisini heyecanını gördükçe mutlu oluyor geleceğe dair umutlarımızı tazeliyoruz. Bu konuda bilinçli ve duyarlı öğretmenlerimiz ile idarecilerimizin varlığı ülkemiz için büyük bir şans, dolayısı ile bizi davet ederek bu anlamlı etkinliğe ev sahipliği yapan okul idaresi ve emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu.

55-1.jpg

Etkinlik organizasyonunu düzenleyen Türkçe Öğretmeni Hilal Başar yönetiminde saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programı okul öğrencilerinden Kerim Kaya sundu.

Programda Selçukya Şairleri; Kazim Öztürk, Fehim Hasan Hasan Karaca,Tayyar Yıldırım, Salih Sedat Ersöz, Nesrin Erkan Sabuncu, Leyla Çeşmeci, Ahmet İnci,Tayyip Sağ,Ramazan Sağdıç, Mustafa Remzi Samancı ve Okul öğrencileri Emirhan Uz, Furkan Taha Pekmez ile okul öğretmeni Ebubekir Yaşar Akçay güne özel şiirlerini seslendirdiler.

Program okul yönetimi tarafından Selçukya Şairlerine günün ansına takdim edilen çiçeklerin sonrasında çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.