Amerikalı Gazetecinin IŞİD Tarafından İnfazı

Amerikalı Gazetecinin IŞİD Tarafından İnfazı
İspanyol hükümeti, 2012'den bu yana Suriye'de rehin tutulan Amerikalı gazeteci James Foley'in Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünce infaz edilmesini kınadı.

İspanyol hükümeti, "alçakça ve gaddarca" olarak tanımladığı infazı "basın özgürlüğüne ve insanlık onuruna karşı, hiçbir haklılığı olmayan bir saldırı" olarak gösterdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, infazdaki "barbarca ve şantaj içerikli" video görüntülerinden dolayı İspanyol hükümetinin "çok derin üzüntü duyduğu", öldürülen gazetecinin ailesine, meslektaşlarına ve ABD yönetimine başsağlığı mesajı ilettiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, "Bu gaddarca adam öldürmenin, sadece bölgeyi değil küresel güvenliği de tehdit eden terörizme karşı mücadelenin önemini bir kez daha gösterdiği" belirtilerek, "İspanya, Orta Doğu'da istikrar ve barışı teşvik etmek ve sivil halkın acısına son vermek için ortaklarıyla birlikte uluslararası çabalarını sürdürecektir" ifadelerine yer verildi. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.