Amerikalı sinema oyuncusu Jolie Yunanistan'da

Amerikalı sinema oyuncusu Jolie Yunanistan'da
Sığınmacıların kaldığı barınma merkezlerini ziyaret eden Jolie, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüşecek

ATİNA (AA) - Amerikalı sinema oyuncusu ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Özel Temsilcisi Angelina Jolie Atina'da sığınmacıların kaldığı barınma merkezlerine ziyaretlerde bulundu.

Jolie, Batı Avrupa ülkelerine geçmek için geldikleri Yunanistan'da, Makedonya sınırının kapatılması üzerine ülkede sıkışıp kalan sığınmacılara destekte bulunmak için BMMYK yetkilileri ve sığınmacılarla görüştü.

Sabah Pire Limanı'ndaki terminallerde geçici olarak konaklayan sığınmacıları ziyaret eden Jolie, daha sonra Eleanos semtindeki barınma merkezine geçti.

Burada sığınmacılarla sohbet eden Jolie, kendilerine yolculuklarında yaşadıkları zorlukları sordu. Jolie ayrıca, açık sınır politikasının uygulanması gerektiğini belirtti.

Saat 17.00'de Başbakan Aleksis Çipras ile görüşmesi planlanan Jolie'nin, daha sonrasında Makedonya sınırındaki İdomeni'ye hareket etmesi bekleniyor. Dün akşam Midilli Adası'na gerçekleşmesi planlanan Jolie'nin ziyareti son dakika değişikliğiyle sabah için Atina'ya alınmıştı.

Yunanistan'da, sınırların sığınmacılara kapatılmasının ardından 13 bini İdomeni'de olmak üzere toplam yaklaşık 45 bin sığınmacı mahsur kaldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.