Anadolu lezzetlerinden Konya usulü gömmeli bulgur pilavı
Gömmeli Bulgur Pilavı, kuşbaşı et ve bulguru sofralara renk katıyor. Bu tarif, sade ve pratik uygulamasıyla evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet.
MALZEMELER
500 gr kuşbaşı kuzu eti
4 yemek kaşığı sadeyağ (tereyağı)
4 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
3 su bardağı bulgur
4-5 dal ince kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
İnce kıyılmış 2 baş kuru soğanı 2 yemek kaşığı sadeyağda pembeleştirin.
Bulguru ekleyip kavurun.
1 yemek kaşığı domates salçası ilave edin.
Ayrı bir tencerede kuşbaşı eti suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.
2 yemek kaşığı sadeyağ ekleyip kavurun.
Eti soğanla kavurmadan önce ince doğrayın, tuz ve naneyi ekleyin.
Derin kenarlı bir kabın ortasına eti toplayın.
Kavrulmuş bulgurla her tarafını kapatın, etler bulgurun içine gömülmüş gibi olsun.
Hafif ateşte sıcak su dökerek pişirin.
Pişince üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.
PÜF NOKTALARI
Bulgurun daha lezzetli olması için önceden ılık suda ıslatabilirsiniz.
Etleri istediğiniz büyüklükte doğrayabilirsiniz.
Pilavı daha da lezzetlendirmek için domates, biber gibi sebzeler de ekleyebilirsiniz.
Gömmeli Bulgur Pilavı'nı yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.