Ankara merkezli FETÖ operasyonu

Ankara merkezli FETÖ operasyonu
"Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" üyesi oldukları gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

ANKARA (AA) - "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" üyesi oldukları gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınan, FETÖ üyesi kişiler ve kurumlarla parasal bağlantısı olduğu iddia edilen şüphelilerden 7'si tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunun yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY örgütünün yöneticisi olmak, propagandasını yapmak ve örgüte finansal destek sağlamak suçlarından gözaltına alınan 8 kişi adliyeye getirildi.

Şüphelilerden 7'si tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi, 1 kişi ise serbest bırakıldı.

Şüpheliler, FETÖ/PDY örgütünün üyesi olmak, zimmet ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanuna muhalefet suçundan tutuklanma istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

- Suçlamalar

FETÖ üyesi olmak, terörizmin finansmanı ve terör örgütü propagandasını yapmak suçlarından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan şüpheliler, Ankara Çankaya Park Evleri'nde "sohbet" adı altında "örgüt toplantıları" yapmakla suçlanıyor.

Şüphelilerden O.U'nun bu toplantılara başkanlık ettiği ve ayda bir "himmet" adı altında para topladığı, "FETÖ üyesi bazı kurumlar" oldukları bildirilen "Kaysu Dayanıklı Tüketim Malları ve Soğutma Sanayi Ticaret AŞ, Başkent Eğitim Yayın ve Ticaret A.Ş, Özel Yaprak Eğitim Yayın AŞ ve Umucular Sarraf'ta çalıştığı" ve örgüt üyesi kişi ve kurumlar arasında birçok parasal ilişkilerinin bulunduğu ifade edildi.

Şüpheli E.B'nin FETÖ üyesi olduğu kaydedilen Vizyon Otelcilik'te, F.K'nin ise Tolerans Özel Eğitim Kurumunda çalıştığı ve örgüt üyeleri arasında parasal ilişkilerinin bulunduğu bildirilirken, şüphelilerden F.U. ve O.U'nun kardeş ve Umucular Sarraf şirketinin ortaklarından oldukları öğrenildi. Bu şüphelilerin, Bank Asya'yı destekleyici adımlar atan Kırşehir Ahi İşadamları Derneği üyesi oldukları, örgüt üyesi kişi ve kurumlar arasında parasal ilişkileri bulunduğu kaydedildi.

Şüpheli H.H.Z'nin, "himmet" adıyla para topladığı ve diğer şüphelilerle parasal ilişkilerinin bulunduğu öğrenildi.

R.K. ve Y.K'nin ise diğer şüphelilerle para transferlerinin ve FETÖ ile bağlantılı şirket ve şahıslarla parasal ilişkilerinin olduğu belirtildi.

Şüpheliler M.B, F.K, A.U, M.K, H.K. ve E.A'nın, örgüt toplantılarının yapıldığı evin kirasını verdikleri, toplantıları organize ettikleri ve örgüt üyesi kişi ve kurumlar arasında parasal ilişkilerinin bulunduğu bildirilmişti.

Salı günü Ankara merkezli Eskişehir, Kırşehir, Malatya, Şanlıurfa'da yapılan eş zamanlı operasyonda haklarında gözaltı kararı bulunan 13 kişiden 8'i yakalanmış, bir şüphelinin yaklaşık on gün, birininse yaklaşık altı ay önce ABD'ye kaçtığı tespit edilmişti. Şüphelilerden 3'ünün ise aranmasına devam ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.