Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: (2)- "Terörle mücadeledeki kararlılığımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu olayın arkasında kimler varsa, kimlerin desteği varsa bunları ortaya çıkaracağız ve bunların hepsinin hesabını soracağız. Türkiye'yi hi

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Terörle mücadeledeki kararlılığımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu olayın arkasında kimler varsa, kimlerin ne desteği varsa bunu ortaya çıkaracağız ve bunların hepsinin hesabını soracağız. Türkiye'yi hiç kimse, terör örgütleri üzerinden terbiye etmeye, Türkiye'ye ayar vermeye kalkmasın. Böyle bir şey olmadı, olmayacak" dedi.

Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında, kuru bir lanetleme lafının ötesinde, saldırıların bağlantılarını ortaya çıkaracak güce, kudrete sahip olduklarını söyledi.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Kurtulmuş, bütün ailelere ve millete sabır temennisinde bulundu.

Hafif yaralı olanların en kısa zamanda taburcu edileceğini bildiğini ifade eden Kurtulmuş, bu saldırılar karşısında her zamankinden daha fazla milli birliğe ihtiyacın olduğunu vurguladı.

Kurtulmuş, 22 Temmuz 2015'ten bu yana olanlara dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Dünyanın bir karanlık merkezinden ortak şekilde emirler alırcasına, eş zamanlı olarak harekete geçirilen bir terör heyulasıyla karşı karşıyayız. Çok taraflı, çok yönlü ve birçok terör örgütünü sahada eş zamanlı olarak kullanabilen bu terör çeteleri maalesef Türkiye'de önce Suruç'ta, arkasından Ankara Garı'ndaki, İstanbul'daki patlamayla Türkiye'ye gözdağı vermeye çalışıyor. Milletimizi terörün kıskacı ve sarmalı içerisinde bir bataklığa doğru sürüklemek istiyor. Buna karşı hangi siyasi görüşten olursak olalım, dünya görüşümüz ne olursa olsun herkesin teröre karşı bir milli birlik oluşturma mecburiyeti vardır. Hiçbir 'ama, fakat' demeden, terör örgütlerinden birisini ya da bazılarını kendilerine yakın hissetmeden ya da 'nasılsa hükümete karşı bunlar bu işleri yapıyorlar, hükümete zarar veriyorlar' duygusu içinde olmadan herkesi, bütün kardeşlerimizi, bütün vatandaşlarımızı teröre karşı yekvücut olmaya davet ediyoruz. Bu bir milli birlik meselesidir. Bu bombayı patlatanlar, orada bu akşam vefat eden, şehit olan kardeşlerimizi tesadüfen seçtiler. Belki başkaları da olabilirdi. 78 milyonun bir başka ferdi de olabilirdi. Bizler de olabilirdik."

- Türkiye'nin yanında durma çağrısı

Terörün, insanları terör sarmalı içerisinde meşgul etmek, vatandaşlara korku salmak ve özellikle 22 Temmuz'dan beri çok yönlü bu terör saldırılarına karşı milletle bütünleşmiş şekilde mücadele eden güvenlik kuvvetlerinin, hükümetin ve devletin, vatandaşla arasını ayırmak gibi bir takım hedeflerinin olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Ne yaparlarsa yapsınlar terör örgütleri ve arkasında bunu organize edenler, hiçbir şekilde hesapladıklarına ulaşamayacaklardır, hedeflerine ulaşamayacaklardır. Ne hükümetimiz terörle mücadeledeki bu kararlı tutumundan vazgeçecek, ne aziz Türk milleti bu toprakların sahibi olarak hükümete ve güvenlik güçlerine göstermiş olduğu desteği çekecektir, ne de farklı terör saldırıları altında kalan bölgelerde yaşayan halklarımız da bu terör örgütlerine destek verecektir. Bunları boşuna beklemesinler. Bu millet ne yılar ne korkar ne bu tür terör çetelerinin ortaya koymuş olduğu hain saldırılar karşısında kendi büyük hedeflerinden geri adım atar. Bu çerçevede uluslararası camiayı da teröre karşı işbirliği halinde, yanımızda olmaya davet ediyoruz. Sadece kuru bir takım 'kınama' cümlelerinden artık Türkiye'nin tatmin olmadığını herkesin bilmesini isterim. Terörü kınıyoruz, terör olayları Türkiye'de olduğu süre içerisinde bunlara karşı dışarıdan, dost, ortak bildiğimiz ülkelerden ne tür tepkilerin geldiğini de görüyoruz. Artık konu basit bir takım kınama sözleriyle geçiştirilecek kadar, basit bir konu değildir. Türkiye'nin bekası, varlığı meselesidir, bu bölgenin sükunet, barış içerisinde yaşama meselesidir."

Kurtulmuş, bütün ülkelere, teröre karşı olan, uluslararası hukuka, insan hak ve özgürlüklerine saygı gösteren ve "Türkiye ile dostluk ilişkisi içerisinde" olduğunu ifade eden herkese, çok şiddetli bir şekilde teröre karşı Türkiye'nin yanında durma çağrısında bulundu.

- "Azerbaycan'daki toplantı iptal oldu"

"Bir takım terör örgütleri iyidir, bir takım terör örgütleri kötüdür diyerek, terör örgütlerini tasnif ederek, terör örgütleri üzerinden yürütülen vekalet savaşları dolayısıyla birtakım güç elde ettiklerini zannedenler, maalesef terörün ortaya çıkardığı bu küresel terör çetelerinin ağlarının içerisine düşmekten kendilerini alamayacaklar" diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onun için gün bugündür. Sadece Türkiye'nin yanında durduklarını göstermek bakımından değil, kendilerinin bu anlamda da daha güçlü, emin bir geleceğin içinde olabilmeleri için, bu akşam bizim yaşadığımız bu hain ve sinsi saldırıya karşı herkesin en yüksek tonda cevap vermesini bekliyoruz. Bu bizim teröre karşı uluslararası mücadelede en doğal hakkımızdır ve bunu bütün dostlarımızdan, uluslararası hukuka saygılı devletlerden beklediğimizi ifade ediyorum."

Kurtulmuş, bu gelişme çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Azerbaycan'da katılacağı Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'nın iptal edildiğini, toplantının başka bir tarihte yapılacağını bildirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, yarın Brüksel'de gerçekleştirilecek, Suriye kaynaklı göç konusuyla ilgili "Fikirdaş Ülkeler Toplantısı"na gitmeyeceğini belirten Kurtulmuş, 11 ülkenin katılımıyla yapılacak bu toplantının da daha sonraki bir tarihe ertelendiğini söyledi.

- "Puslu havadan istifade etmek isteyenler olacak"

Herkesi üzen, çok derin bir terör saldırısıyla bir kere daha karşı karşıya kalındığını belirten Kurtulmuş, "Terörle mücadeledeki kararlılığımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu olayın arkasında kimler varsa, kimlerin ne desteği varsa bunu ortaya çıkaracağız ve bunların hepsinin hesabını soracağız. Türkiye'yi hiç kimse, terör örgütleri üzerinden terbiye etmeye, Türkiye'ye ayar vermeye kalkmasın. Böyle bir şey olmadı, olmayacak, bundan sonra da olmayacak" diye konuştu.

"Bu puslu havadan istifade etmek isteyen bazı çevrelerin, vatandaşlarımızı belki bu akşam, belki önümüzdeki günlerde, bu kargaşadan istifade ederek, birtakım provokasyonlarla Türkiye'de yeni kaos ortamları oluşturmak için harekete geçeceklerini de tahmin edebiliriz" diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla vatandaşlarımızdan, bütün bu olayın ağır tablosuna rağmen sakin olmalarını, sükunet içinde olmalarını, şu ya da bu taraftan gelecek herhangi bir provokasyon çağrılarına karşı da tedbirli ve bu ölçekte de bu provokasyonlara prim vermeyen bir anlayışta olmalarını bekliyoruz. Metanetle karşılayacağız. Zor bir süreç. Ama asla ve asla bu topraklarda birilerinin yapmak istediğine fırsat vermeyeceğiz. Birbirimize düşürmek isteyenleri ya da bu toprakları terör sarmalı içinde hareketsiz bir ülke haline getirmek isteyenleri ya da Türkiye'yi bir bataklığın içine çekmek isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz. Millet olarak, devlet olarak, her bir ferdimiz bu tarihi sorumluluğumuzu içimizde, kalbimizde hissederek, milli birlik ve dayanışma içerisinde olacağız ve teröre karşı yek vücut olmaya devam edeceğiz.

Ben bir kez daha bütün milletimizin başı sağolsun, diyorum. Bu gece vefat eden şehitlerimize ve vefat eden diğer kardeşlerimize, vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Her birisi nur içinde yatsın. İnşallah mekanları cennet olsun. Ailelerine sabır diliyorum, başsağlığı diliyorum. inşallah yaralı kardeşlerimizin de en kısa zamanda taburcu olarak, normal hayatlarına başlayabilmelerini temenni ediyorum. Başımız sağolsun, Allah rahmet eylesin, ülkemiz, milletimiz var olsun."

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.