Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:- "Bu saldırıları planlayanlar ve uygulayanlar, terör vasıtasıyla Türkiye’yi teslim alamayacaklarını bilmelidir. Bu devletin gücü, bu milletin birlik ve beraberliği, buna asla müsaade etmemiştir ve etmeyecektir"

İSTANBUL (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Bu saldırıları planlayanlar ve uygulayanlar, terör vasıtasıyla Türkiye’yi teslim alamayacaklarını bilmelidir. Bu devletin gücü, bu milletin birlik ve beraberliği, buna asla müsaade etmemiştir ve etmeyecektir" dedi.

Intel Teknoloji Konferansına katılan Işık, dün Ankara’da gerçekleşen terör saldırısını lanetledi.

Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) başsağlığı ve yaralı vatandaşlara da acil şifalar dilediğini belirten Işık, şunları kaydetti:

"Bu olayın aydınlatılması ve hem faillerin hem de faillerin arkasındaki güç odaklarının bir an önce bulunması için yoğun bir gayret içindeyiz. Bu saldırıları planlayanlar ve uygulayanlar, terör vasıtasıyla Türkiye’yi teslim alamayacaklarını bilmelidir. Bu devletin gücü, bu milletin birlik ve beraberliği, buna asla müsaade etmemiştir ve etmeyecektir. Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki yaklaşımı açıktır, nettir. Terörün iyisi, kötüsü yoktur. Bugün terör örgütleriyle geçici ittifaklar kuranlar, küresel terörün tırmanışa geçmesinin baş sorumlusudurlar."

Işık, Türkiye'nin kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin, nerede gerçekleşirse gerçekleşsin, terörün her türlüsüne karşı mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Demokratik, ekonomik ve sosyal gücü artırmaya devam edeceklerini ifade eden Işık, "Terör saldırıları bize, savunma ve güvenlik teknolojisiyle ilgili yaptığımız çalışmaların ne kadar kritik olduğunu göstermektedir. Bundan sonra da, bu alanlarda teknoloji kapasitemizi artırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.