Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı
CHP'li Erdem:- "Hava Harp Okulu Komutanlığının 20 Ocak 2016 tarihli raporunda, DAEŞ terör örgütünün Türkiye'deki askeri noktalara yönelik saldırı içinde olduğu, PYD'ye ait terör unsurlarının da böyle bir saldırı adına sızma yaptığı vurgulanmış"

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Erem Erdem, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili "istihbarat zaafiyeti olduğunu" iddia ederek, "Hava Harp Okulu Komutanlığının 20 Ocak 2016 tarihli raporunda, DAEŞ terör örgütünün Türkiye'deki askeri noktalara yönelik saldırı içinde olduğu, PYD'ye ait terör unsurlarının da böyle bir saldırı adına sızma yaptığı vurgulanmış" dedi.

Erdem, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, dün Ankara'da parlamentoya 5 dakikalık mesafede çok vahim bir terör saldırısı gerçekleştiğini, saldırıda çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini anımsattı.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyen Erdem, bu acının tekrarlanmaması adına sorumluluğu olanları göreve davet etti.

Erdem, İstanbul Sultanahmet saldırısından sonra bir istihbarat raporu gösterdiğini hatırlatarak, "Raporda, Türkiye'ye yönelik saldırı girişimi olacağı MİT tarafından raporlanmıştı. Turizm bölgelerinde yabancı turistlere yönelik saldırı olacağı belirtilmişti" diye konuştu.

Başka bir raporu da gösteren Erdem, 20 Ocak 2016 tarihli "gizli" ibaresi bulunan belgenin, "istihbarat raporu" olduğunu söyledi. Erdem, "Gönderildiği yer, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Hava Harp Okulu Komutanlığı Yeşilyurt İstanbul. Raporda, 'DAEŞ terör örgütü Türkiye'deki askeri noktalara yönelik saldırı içinde' deniliyor. PYD'ye ait terör unsurlarının da böyle bir saldırı adına sızma yaptığı raporda vurgulanmış" şeklinde konuştu.

Eren Erdem, raporun üzerinden yaklaşık bir ay geçtiğini ve Ankara'daki patlamanın meydana geldiğini kaydederek, "Raporu yayınlayan, rapor üzerinden askerleri ikaz eden, PYD'nin sızma yapıp askeri birliklere yönelik saldırı yapacağını söyleyen istihbarat neden tedbir almamıştır, niçin tedbir alınmıyor?" diye sordu.

- "İstihbarat teşkilatları muhalefet partilerini dinlemekten..."

Birilerinin çıkıp "zafiyet yoktur" dediğini ifade eden Erdem, "Kimseyi kandırmasınlar, istihbarat teşkilatları muhalefet partilerini dinlemekten, muhalefeti gözetlemekten bu ülkeyi koruyacak fırsatı bulamıyor. Saldırı oluyor, önce twitter engelleniyor, sen önce saldırıyı engelle. Bunu engellemeye mecalin yok, sonra 'bununla mücadele edeceğim, şunu yapacağım, bunu yapacağım' de. Bununla herkesin yüzleşmesi gerekiyor. 'Böyle günlerde iktidar eleştirilmemeli' doğru. Yekpare tutum sergilenmesi gerekiyor. Biz de dün Mecliste 3 partinin imzaladığı bildiri yayınladık" değerlendirmesinde bulundu.

"Ortada terör var, ölüm var, insan bedenlerinin etrafa savrulduğu elim bir terör saldırısı var" diyen Erdem, gelinen noktada istihbarat birimlerinin yeterli çabayı göstermediğinin görüldüğünü iddia etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Charlie Hebdo saldırısından hemen sonra, "Siz bu insanları niye takip etmediniz, sizin istihbarat teşkilatınız çalışmıyor mu?" diye sorduğunu anımsatan Eren Erdem, Erdoğan'ın bu sözlerine aynen katıldığını söyledi.

CHP'li Erdem, terörle mücadele etmenin asli görev olduğunu, bunun yapılması gerektiğini vurgulayarak, istihbarat teşkilatının, "ekmeğini yedikleri" devletin hassasiyetlerini gözeterek vazifelerini düzgün yapması gerektiğini savundu.

Erdem, "HDP'nin ortak bildiriye imza vermemesi" ile ilgili soru üzerine, "Ortak bildiri, teröre karşı ortak vicdani tutumdur. Bu vicdani tutuma katkı sunmak ya da sunmamak kişilerin tercihidir. Biz CHP olarak böyle bir hassasiyetin dışında kalamayız çünkü yapılan terör saldırısıdır" ifadesini kullandı.

Patlamayı duyar duymaz olay yerine gittiğini dile getiren Erdem, "Hayatımda ilk defa yanmış insan bedeni gördüm. Bu vahşettir, bu barbarlıktır. Herkesin buna karşı pozisyon alması gerekir. Bazı konularda yüksek sesle konuşmak gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.