Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı
AK Parti milletvekilleri, Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırısını kınadı-TBMM Katip üyesi, AK Parti'li Gazel: - "TBMM çatısı altında terör konusunda bile tavır koyamayan partiyi kınıyorum"

TBMM (AA) - AK Parti milletvekilleri, Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırısını kınadı.

TBMM Katip Üyesi, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya ve AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat, Ankara'da dün meydana gelen terör saldırısına ilişkin parlamentoda basın toplantısı düzenledi.

Milletvekilleri, Ankara ve Diyarbakır Silvan'da meydana gelen terör eylemi sonucunda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Ramazan Bayramı sonrasında başlayan ve bugüne kadar süren terör olaylarının, Türkiye'nin demokrasisini, uluslararası itibarını ve kamu düzenini hedef aldığını vurguladı. Gazel, bu saldırılar karşısında millet olarak tek yürek, birlik halinde durduklarını belirtti.

Gazel, bu saldırılara gereken cevabı, millet olarak birlik ve beraberlik içinde durarak verdiklerini, vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Türkiye'nin bu terör olaylarını, iç ve dış tehditleri, sıkıntıları aşacak özgüvene sahip olduğuna işaret eden Gazel, "Bu topraklarda bin yıldır yaşıyoruz. Bin yıldır kardeşlik hukuku içinde, bu topraklarda millet oluşturduk. Hiç kimsenin, aramızdaki kardeşlik hukukuna müdahale etmesine izin vermeyeceğiz" ifade etti.

Gazel, saldırılardan sonra TBMM'de AK Parti, CHP, MHP Grup başkanvekillerinin ortak deklarasyonu okuduğunu anımsatak, "Bu deklarasyona imza atmaktan imtina eden, TBMM çatısı altında terör konusunda bile tavır koyamayan partiyi de kınıyorum. Bu sıkıntılı süreç karşısında aldıkları tavırla Türkiye'nin bir bütün olduğunu gösteren halkımıza da teşekkür ediyorum" dedi.

-"Olayların amacı huzuru bozmak"

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, dün meydana gelen terörü şiddetle kınadıklarını belirterek, bu olayların hiçbir zaman kendilerini yıldırmayacağına işaret etti.

Olayların amacının, Türkiye'deki birlik ve beraberliğe zeval getirmek, toplumdaki huzur ve güveni, morali bozmak; gelişen, koşan Türkiye'nin önünü kesmek olduğunu vurgulayan Ceylan, 79 milyonla beraber, birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duydukları bir zamanda bulunduklarına dikkati çekti.

Ceylan, "Birlik ve beraberlik ruhumuzu daha geliştirmemiz gerektiği zamandayız. Kardeşlik hukuklarımızı daha da sıklaştırma zamanındayız. Milletimiz bunun da bilincindedir. Güçlü bir hükümetimiz, devletimiz var. Bu olayların üzerinden de mutlaka gelecektir. Bu olayları yapanları şiddetle kınıyoruz.

Bizim için terörün dili, dini, ırkı, rengi yoktur. Terör örgütlerine karşı hiçbir zaman 'o terör örgüt bizimdir, bu sizindir' diye bir şey yoktur. Bizim için, IŞİD, PKK, PYD, DAEŞ de terör örgütüdür. Bunlarla mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimizi herkesin bilmesi gerekir. Türkiye'de bir tane eli silahlı terör örgütü olsa dahi bu mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu.

Türkiye'nin, 2023, 2051, 2071 hedeflerine hiç durmadan koşacağını belirten Ceylan, devlet ve millet olarak yerinde sayma lükslerinin olmadığını belirtti.

Ceylan, şunları kaydetti:

"Bizim devamlı koşmamız, gelişen konjonktürel durumda ekonomik, sosyal alanda ileriye doğru hamle yapmamız gerekli. Dünyanın en büyük on ekonomisi arasına girmek yolunda hiçbir güç bizi engellemeyecektir. Böyle olaylar bizi yıldırmayacaktır.

HDP, 16 Nisan 2015'te Ermeni soykırımıyla, Temmuz 2014'te Silvan'da 13 şehidimizle ilgili ortak bildiriye de imza atmadı. Eş Genel Başkan twitle kınıyor ama iş realiteye gelince bundan kaçıyorlar. Samimi bulmuyoruz."

-"Üzülmeyen vicdandan şüphe etmek gerekir"

AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, terörün nereden, kimden gelirse gelsin lanetlecek bir hadise olduğunu söyledi.

Çetinkaya, modern dünyanın en büyük sorununun da terör olduğunu, terörün artık dünyanın gelişmiş ülkelerini, dünya küresel örneğindeki örgütleri tehdit eder hale geldiğini ifade etti.

Terörün, dünyada ciddi huzursuzlukları körükleyen ana nedenlerin başında geldiğine işaret eden Çetinkaya, "Samimi davranmak, terörü ve teröristi kim olursa, dili, dini, ırkı, mezhebi fark etmeden ortak bir tavırla terör ve terör olaylarının önünde durmak, ciddi duruş, demokratik duruş göstermek gerekiyor" diye konuştu.

Ceylan, terörün en büyük tehditi, demokrasilerine karşı yaptığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye'de karışıklık doğurmak, bu karışıklıktan nemalanacak iç ve dış tehditlere karşı bir zemin oluşturmak amacında. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, büyük, kadim devlettir. Geçmişinde çok ciddi anlamda yıllarca terörle mücadele etmiş, mücadele ede ede gelen bir devlettir. Bu tecrübemize güveniyoruz, inanıyoruz. İnşallah göreceksiniz önümüzdeki dönemde, tüm varlığımızla, gücümüzle, nerede olursa olsun terörün üzerine gideceğiz. İçeride, dışarıda, görevi, kimliği ne olursa olsun, terörün üzerine gidilmesi lazım. Hukuk yönünde, terörden ve teröristlerden hesap sorulması en önemli önceliğimiz olması lazım. Namusuyla, emeğiye çalışan, mesaisini tamamlamış, silahsız, savunmasız insanlara yapılan saldırı bizleri çok üzdü, Anadolu'yu, insanlarımızı çok üzdü. Böyle bir hadise karşısında üzülmeyen bir vicdandan da şüphe etmek gerekir. Tüm Türkiye'de düşüncesi, partisi ne olursa olsun, hangi ideolojiden olursa olsun, herkesin teröre dur demesi, terörü lanetlemesi lazım."

-"Ortak kınama bekliyoruz"

AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat, terörün dili, dini, ırkı, mezhebi olamayacağına dikkati çekerek, bütün dünyayı teröre karşı ortak hareket etmeye çağırdı.

Dünya ülkelerinin, Paris saldırılarından sonra bir araya geldiğine işaret eden Polat, herkesten Ankara'daki terör saldırılarına ortak kınama beklediklerini ifade etti.

Polat, "Milletin birliğini, düzenini bozmak isteyen kim varsa gerek hukuk çerçevesinde gerek silahlı güç çerçevesinde, anayasaya uygun şekilde mücadele edeceğiz. Sonuna kadar, terörü bu topraklardan defedene kadar mücadele edeceğiz. Bu gibi lanet terör saldırılarıyla ülkemiz inşallah tekrar karşılaşmaz. Eğer bu durum olursa, teröre karşı tekrar misliyle cevap verilecektir" dedi.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.