Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Rhodes:- "Hükümet olarak sorumlunun kim olduğuna dair karar vermedik. Ancak bu konuda Türk yetkililerle irtibat halinde olacağız"- "Türkiye'nin güvenlik endişelerinin ciddiye alındığından emin olunmasını is

WASHINGTON (AA) - Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, Ankara'da düzenlenen terör saldırısını kimin düzenlediği konusunda henüz bir tespitleri bulunmadığını, bu konuda Türkiye ile irtibat içinde olacaklarını söyledi.

Beyaz Saray'daki günlük basın toplantısına katılarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Rhodes, "Türkiye, dünkü saldırıyla ilgili ABD'nin desteklediği Kürt grupları suçluyor ve Amerikan yönetiminin YPG ile ilişkilerini kesmesini istiyor. Buna cevabınız nedir" şeklindeki soruya, "Sorumlusu hakkında henüz bir tespitte bulunmadık. Tabii ki Türkiye'de meydana gelen saldırıları mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz. Biz hükümet olarak sorumlunun kim olduğuna dair karar vermedik. Ancak bu konuda Türk yetkililerle irtibat halinde olacağız" yanıtını verdi.

YPG ve diğer Kürt unsurlarla temaslarında Türkiye ile ittifaklarının önemini vurguladıklarını Türk yetkililere ilettiklerini kaydeden Rhodes, asıl odak noktası olarak gördükleri DAEŞ tehdidinin yok edilmesine yönelik çabaları baltalayacak şeyler yapmamalarının önemini de bu gruplara söylediklerini, bunu da Türk muhataplarına aktardıklarını belirtti.

Rhodes, bunların Türkiye ile doğrudan görüşecekleri bir konu olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Tabii müttefikimiz olarak Türkiye'nin güvenlik endişelerinin ciddiye alındığından emin olunmasını isteyeceğiz. Suriye'de birlikte çalıştığımız farklı aktörlerin dikkatlerinin olması gereken yere, yani DAEŞ ile mücadeleye odaklanmasının sağlanmasını isteyeceğiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.