Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı
HDP Grup başkanvekilleri Demirel ve Baluken, saldırıyla ilgili üzüntülerini bildiren açıklamada bulundu

ANKARA (AA) - HDP Grup başkanvekilleri Çağlar Demirel ve İrdis Baluken, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili üzüntülerini bildiren açıklamada bulundu.

HDP'den yapılan Demirel ve Baluken imzalı açıklamada, önceki gün Kızılay'da meydana gelen terör saldırısının kendilerini de derinden sarstığı belirtildi.

"HDP'nin şimdiye kadar yaşam hakkına yönelik tüm saldırılarda olduğu gibi en net tutum sahibi olan, sorumluluktan kaçmayan anlayışını sürdürmeye devam edeceği" ifade edilen açıklamada, yaşanan sorunların çözüm yerinin Meclis olduğu kaydedildi.

Yaşanan saldırılar sonrası açıklama yapmakla yetinmenin, Meclis'in halktan aldığı yetkiyle sorunlara çözüm bulmak olmadığı savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Halktan alınan yetkiyle ortak bir tutum sahibi olma aracı bildiri değil, bu ve benzeri saldırıların bir daha yaşanmasını engelleyecek 'Çözüm Komisyonu'nun kurulmasıdır. Meclis'te grubu bulunan bütün partilere çağrımız, bir an önce bir Çözüm Komisyonu kurarak, halka karşı sorumluluğumuzu yerine getirmektir.

Halka karşı sorumluluğu olan hükümetin ve sarayın kendini aklama aracı olarak öne sürdüğü bildiri ısrarı, 'Ya bizdensiniz, ya da teröristsiniz' sığ anlayışının, en faşizan göstergesidir. Görevini ve sorumluluğunu yerine getirmeyenlerin, halka hesap vermeyenlerin Meclis üzerinden kendini aklama çabalarını ibretle izlemekteyiz."

Açıklamada, "Bütün halklarımızla bu büyük acıyı paylaşıyoruz. Yaşamını yitiren insanlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Halkımıza yaşatılan bütün bu acıların bizleri kardeşlik duygularından uzaklaştıramayacağını ifade ediyor, saldırıyı bir kez daha en sert şekilde kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.