Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Siyasetçiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri, terör saldırısını kınadı

ANKARA (AA) - Ankara'daki terör saldırısının ardından siyasetçiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri, yaptıkları açıklamalarla saldırıyı kınadı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısını ve faillerini lanetlediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Ankara'da askerlerimizin servis araçlarını hedef alan haince, kalleşçe, canice terör saldırısını ve faillerini lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ailelerinin, milletimizin başı sağ olsun. İnşallah, gün gelecek saldırının faillerinden de arkasındaki güçlerden, onların sözcülüğünü, savunuculuğunu yapanlardan da hesabı sorulacak."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise CHP olarak olayı takip ettiklerine işaret ederek "Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun, yaralılara acil şifalar diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

- Gökçek, Twitter hesabından saldırıyı kınadı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırının amacının askere ve vatandaşlara gözdağı vermek olduğuna dikkati çekerek "Bu millet, Çanakkale'de 250 bin şehit verdi. Bu saldırılar, hepimize yapılabilir ancak devletimiz kararlı tutumundan bir adım geri atmayacaktır. Bu saldırıyı yapanlar, çok kötü karşılık görecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

- "Terörü ve teröre destek verenleri kınıyorum"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ülkeye, millete, güvenlik görevlilerine ve ülkenin geleceğine yönelen canice saldırıları lanetlediklerini, terörü ve teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınadıklarını vurguladı.

Yalçın, şunları görüşleri dile getirdi:

"Bu alçak terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Teröristlerin bu insanlık dışı saldırıdaki amacı, Türkiye'de kaos ve huzursuzluk ortamı oluşturmaktır. Ülkemizin ekonomik, toplumsal, sosyal, kültürel ve siyasal yapısını sarsmak için yapılmış olan hain saldırıyı lanetliyor, Türkiye'nin vatandaşlarını savunma görevini ve insanlık ailesine karşı sorumluluğunu yerine getirerek ortaya koyduğu teröre karşı kararlı mücadeleyi destekliyoruz. Milletimiz, kendi varlığına yönelen her tehdidi, birliği ve beraberliğini kalkan yaparak bertaraf etmeyi bilmiştir, bugün de üzerine düşeni yapacaktır. Hiçbir milliyet ve köken ayırt etmeyen terör eylemlerine verilecek en güzel yanıt, milletimizin tek yürek olmasıdır. Bu saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz."

- "Herkes daha soğukkanlı ve sağduyulu olmalıdır"

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da Ankara'da meydana gelen ve çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesine, yaralanmasına neden olan terör saldırısını lanetlediklerini belirtti.

Arslan, "Terör, hain yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Acımız büyük ancak Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan, toplumsal huzuru bozmaya yönelik hain saldırıların ülkemizin huzurunu bozmaya asla muktedir olamayacağını bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Terör saldırılarının amacı, ülkemizin huzur ve istikrarını bozmak ve toplumda bir korku havası ve kaos ortamı yaratmaktır. Bu süreçte herkes daha soğukkanlı ve sağduyulu olmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

- UMED'den teröre kınama

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Aslan Değirmenci, insanlığı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişilerce gerçekleştirilen hain saldırıyı kınadıklarını, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediklerini bildirdi.

Hain saldırı sonrasında medyaya büyük görevler düştüğünü aktaran, Değirmenci, şunları kaydetti:

"Ankara'da meydana gelen patlama sonrasında medya, bilerek veya bilmeyerek terörün propagandasını yapmaya katkı sağlamamalıdır. Medya organları, yapacakları yayınlarla illegal amaçlarına ulaşmak isteyen terör örgütlerinin tuzağına düşmemelidir. İfade ve düşünce özgürlüğünün sınırsız olma talebi, sorumsuz olması talebini içermemelidir. Medya organları, illegal örgütlerin güçlerini kanıtlamak ve moral üstünlük sağlamak için kullandıkları mecra haline dönüşmemelidir. Gün, büyük Türkiye'nin önünü kesmek, milletimizin moralini bozmak, kardeşlik hukukunu bitirmek için saldırılar yapan terör örgütlerine, terör örgütlerine silah dahil lojistik destek veren yabancı güçlere, eli kanlı terör örgütlerinin reklamını yapan medya ve sivil toplum kuruluşlarına karşı birlik olma, ortak hareket etme ve kararlı mücadele verme günüdür."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.