Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
ABD'deki Türk toplumu ile Amerikalı Müslümanları temsil eden sivil toplum kuruluşları Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

WASHINGTON (AA) - ABD'deki Türk toplumu ile Amerikalı Müslümanları temsil eden sivil toplum kuruluşları, Ankara'daki terör saldırısını kınayarak, Türk milletine başsağlığı diledi.

ABD'de yaşayan Müslümanların oluşturduğu en büyük çatı kuruluş ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO) Genel Sekreteri Usame Cemal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısını en güçlü şekilde kınadıklarını ifade etti.

Saldırıda hayatlarını kaybedenler için dua ettiklerini, yaralananlar için acil şifalar dilediklerini kaydeden Cemal, "Bu alçak terör saldırısı karşısında Türkiye ve Türk milleti ile dayanışma içindeyiz" yorumunu yaptı.

ABD'deki çok sayıda Türk sivil toplum kuruluşunun çatı organizasyonu Türk-Amerikan Dernekleri Yönlendirme Komitesi Başkanı İbrahim Uyar da AA muhabirine, "Amerika’da yaşayan Türkler olarak, ülkemizde gerçekleşen bu elim saldırıdan dolayı derin üzüntü duymaktayız. Amerika’daki Türkler olarak bizler onlarca vatandaşımızın hayatına kasteden ve daha fazla sayıda insanı yaralayan bu alçakça saldırıda ülkemizle omuz omuza duruyor ve terörizmi kesin ve net olarak kınıyoruz" dedi.

Türkiye'nin mazlumların umut kapısı haline geldiğine dikkati çeken Uyar, "Dünyanın dört bir yanındaki muhtaçlara her türlü yardımı yapıp, kucak açarken bu durumdan rahatsız olan şer odaklarının yeni bir saldırısıyla karşılaşmıştır. Bu vahşi saldırı ile ülkemizde korku ve ümitsizlik duyguları uyandırmak isteyen terör çeteleri, emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Merkezi Washington'da bulunan ABD'deki Müslümanların özellikle hukuki haklarının savunulmasında önemli rol oynayan sivil toplum kuruluşu Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin (CAIR) başkanı Nihad Awad da Ankara'daki terör saldırısını en güçlü ve net ifadelerle kınadıklarını söyledi.

"Bu saldırı sadece Türkiye'ye değil, tüm insanlığa karşı yapılmıştır" diyen Awad, bu zor gününde Türkiye ve Türk halkının yanında olduklarını vurguladı.

Awad, "Türkiye bölgesinde barış için diğer tüm ülkelerden daha fazla çaba gösteren bir ülkedir. Bu çabaları gösterirken uğramış olduğu bu tür terör saldırılarını en güçlü şekilde kınıyoruz. Saldırıda hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.