Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
KOSB, KTO, KAYSO ve Kayseri Tabip Odası, terör saldırısını kınadı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de bazı kurum ve kuruluşlar, başkentteki terör saldırısını kınadı.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, yayımladığı mesajda, ülkenin ve milletin birlik ve bütünlüğüne, vatandaşların canına kasteden terör eylemlerini şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini belirtti.

Türkiye'nin huzuru, refahı, istikrarı ve kardeşliğine karşı yapıldığından hiç şüphe bulunmayan bu menfur eylemlerin, herkesi derinden üzdüğü ve yaraladığını vurgulayan Nursaçan, şöyle devam etti:

"Milletimiz, bu tür sinsice provokatif eylemlerle pek çok kez karşılaşmıştır. Eylemlerin failleri, daha önceki dönemlerde kirli emellerine nasıl ulaşamamışlarsa bundan sonra da asla ulaşamayacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Açıkça ifade ediyoruz ki adli mercilerimiz ve kolluk kuvvetlerimiz, olayların faillerini ve arkasındaki hain ve alçak güç odaklarını tespit ederek gerekli cezaları verecektir. Karanlık dehlizlerde hazırlanan, kirli ve kanlı eller tarafından uygulamaya konulduğu anlaşılan bu senaryolara karşı millet olarak her zamankinden daha çok müteyakkız olmak durumundayız. Millet olarak sağduyuyu elden bırakmadan, bir taraftan bu hain ve çirkin saldırıları lanetlerken diğer taraftan birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularımızı daha da artırmanın yollarını aramalı ve kenetlenmeliyiz."

- KAYSO

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, bombalı saldırıyı şiddetle ve nefretle lanetlediklerini ifade etti. Bu tür olayların bir an önce son bulmasını temenni ettiğini aktaran Boydak, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan bu menfur saldırıyı gerçekleştirenler ve azmettirenler, asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. İş dünyası olarak tüm terör örgütlerine karşı verdiği meşru müdafaada devletimizin atacağı adımların destekçisi olmaya devam edeceğiz. Birçok badireyi birbirine kenetlenerek aşmış devletimiz ve milletimizin, bu saldırılar karşısında da vakar ve dayanışma içerisinde bu zor koşulların da üstesinden geleceğine inanıyor, son zamanlarda tırmanan terör olaylarını bir kez daha lanetliyorum."

- KTO

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, terör saldırısını gerçekleştiren caniler ile onlara içte ve dışta destek sağlayanların amaçlarına ulaşamayacaklarını dile getirdi.

Terör saldırılarında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı dileyen Hiçyılmaz, mesajında "Hükümetin terörizme karşı mücadelesinin destekçisiyiz. Devletimiz, terör örgütlerine karşı kararlılıkla yaptığı mücadelesini sürdürecektir. Milletimiz, birlik ve beraberliğini koruyacak, terörün karanlık planlarını boşa çıkaracak basiret ve güce sahiptir" görüşlerine yer verdi.

- Kayseri Tabip Odası

Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Suat Öktem ise bölücü terör unsurlarınca kalleşçe şehit edilen vatan evlatlarının acısını tarif etmenin mümkün olmadığını vurguladı.

Bu acıyı yaşatanları şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini bildiren Öktem, "Türk Tabipler Birliğini de bize bu acıyı yaşatan bölücü örgütü, büyük Türk milleti önünde lanetlemeye davet ediyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, huzurlarında saygıyla eğiliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.