Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Türk-İş Başkanı Atalay:- "Bu alçakça ve kalleşçe düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ülkenin birliğini, demokratik yapıyı hedef alan bu menfur saldırının arkasındaki karanlık güçler, hedeflerine asla ulaşamayacaktır. Toplumda bir tedirginlik,

ANKARA (AA) - Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği, 61 kişinin de yaralandığı terör saldırısına sivil toplum örgütleri ve kurumlardan taziye ve kınama mesajları gelmeye devam ediyor.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan insanlık dışı saldırıyı kınadıklarını ve terör saldırılarının milleti yıldıramayacağını bildirdi.

Sabrın isyan noktasına geldiğini belirten Atalay, "Bu alçakça ve kalleşçe düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ülkenin birliğini, demokratik yapıyı hedef alan bu menfur saldırının arkasındaki karanlık güçler, hedeflerine asla ulaşamayacaktır. Toplumda bir tedirginlik, endişe, bir gelecek korkusu yaratılmak istenmektedir. Bu saldırıları, sabır ve tahammül gücümüzü koruyarak hep birlikte ortadan kaldıracağız" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Yağız Eyüboğlu, bu saldırıların ülkenin birlik, bütünlük ve beraberliğini hedef aldığını ve toplumda endişe ve güvensizlik yaratılmak istendiğini belirtti.

Milletin bu gibi saldırılarla sarsılmayacak kadar kuvvetli bağlara sahip olduğunun altını çizen Eyüboğlu, terör örgütlerinin amaçlarına ulaşamayacaklarına işaret etti.

- "Hiçbir güç barış ve huzuru bozamaz"

Ankara Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, personel servis araçlarına yönelik gerçekleştirilen saldırının kınandığı belirtilerek, hiçbir gücün, güçlü demokrasiyi, birlik ve beraberliği, barış ve huzur ortamını bozamayacağı ifade edildi.

Açıklamada, saldırının müsebbiplerine verilebilecek en iyi karşılığın, aklıselim ve Türkiye Cumhuriyeti değerleri etrafında birleşmek olacağını bildirdi.

- "Kumpaslar boşa çıkacak"

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ise yaptığı yazılı açıklamada, birliğe, kardeşliğe, milletin huzuruna ve vatanın bölünmez bütünlüğüne dönük yapılmış bu hain terör saldırısını kınadı ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Bu tür hain saldırıların ilk olmadığını, belki de son da olmayacağını ifade eden Burhan, milletin feraseti ve birlik beraberliği ile her türlü şer odaklarının ve bu şer odaklarına yardakçılık, taşeronluk yapanların planlarının, kumpaslarının boşa çıkacağını kaydetti.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, yaptığı yazılı açıklamada, acımasız teröre inat, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olunması gerektiğini ifade ederek, Türkiye'nin içten ve dıştan çok yönlü tehditlerle karşı karşıya bulunduğu kaydetti.

Karaca, hain saldırıda yaşamını yitiren Türk Silahlı Kuvvetlerinin değerli mensuplarına ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı da açıklama yaparak, terörün bir insanlık suçu olduğuna dikkati çekti.

Masum halka ve halkı korumakla görevli güvenlik güçlerine yönelik saldırıları kınadığını ifade eden Kolaylı, bombalı saldırıyı gerçekleştiren Suriye uyruklu teröristin arkasındaki karanlık güçlerin mutlaka ortaya çıkarılması gerektiğini kaydetti.

- "İnsanlık suçunun zirvesidir"

Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza Sümer, saldırının insanlık suçunun zirvesi olduğuna işaret ederek, "İnsanlık, vahşileri, Türkiye'de de dünyada, doğada yaşayan hayvanlar arasında değil, yerleşim birimlerinde yaşayanlar ve beden olarak insana benzeyenler arasında görmelidir" ifadesini kullandı.

Eğitim-Sen, yazılı açıklama ile saldırıyı kınarken, hayatını kaybedenlere başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.