Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Bursa ile Çanakkale'de bazı sendika temsilcileri, kınama ve başsağlığı mesajı yayımladı

BURSA/ÇANAKKALE (AA) - Bursa ile Çanakkale'de bazı sendika temsilcileri, Ankara'daki terör saldırısına tepki gösterdi.
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Numan Şeker, mesajında, terörün acımasız ve kanlı yüzünü Ankara'da bir kez daha gösterdiğini belirtti.
Sendika olarak terör ile arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınadıklarını vurgulayan Şeker, "Ankara'daki kalleş saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, aileleri, yakınları ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Ülkemize, milletimize, güvenlik görevlilerimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırıları lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.
Milletin her zaman olduğu gibi bu elim olay karşısında da vakur duruşunu koruyacağına inandıklarını bildiren Şeker, şunları kaydetti:
"Hain saldırılar milletimizi asla pes ettiremez. Güzel ülkemiz, her alanda parlayan yıldız olacak. Bunun gerçekleşmesinden korkanlar, bunu engellemek isteyenler geçmişte de oldu, bugün de var, yarın da olacak. Bize düşen, birliğimizi korumaktır. Bize düşen, bizi yıkmak, bölmek, durdurmak isteyenlere karşı tek yürek olmaktır."
- "Kirli iş birliği hamlesi"
Memur-Sen Çanakkale İl Temsilcisi Suat Özen de terör saldırısını şiddetle kınadıklarını, yapanları lanetlediklerini belirtti.
Saldırının faillerinin, insanlıktan nasibini almadığını ifade eden Özen, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Bu vicdan yoksunu katiller, eylemleriyle doğrudan insanı, insan onurunu ve insanlığı hedef alıyor. Bu cani saldırı Türkiye'ye, Türkiye'nin bütünlüğüne, huzur ve güvenliğine yapılmış bir saldırıdır. Bu hunharca saldırı, milli iradeyi akamete uğratma hayali kuranların, milli birliği bozmaya kalkışanların saldırısıdır. Bu saldırı, birlikte yaşama irademize, dayanışma kültürümüze, hep birlikte oluşturduğumuz kardeşlik iklimine yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırı, demokrasimizin gelişmesini, demokratik standartlarımızın yükselmesini, sivil siyaset alanının genişlemesini engellemeye çalışanların kirli iş birliği hamlesidir."
Özen, Türkiye'nin bütünlüğüne sahip çıkmaya, milletin ve iradesinin yanında yer almaya, birlikte yaşama kültürü ve kardeşlik ikliminin zeminini güçlendirmeye, milletin huzur, refah, barış içinde yaşamasında sorumluluk almaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.