Antalya'daki FETÖ/PDY operasyonu

Antalya'daki FETÖ/PDY operasyonu
Savcılıktaki sorguları tamamlanan 23 zanlı, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi

ANTALYA (AA) - Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 23 kişi, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Antalya Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 23 kişi, savcılıkta ifadeleri alınmak üzere adliyeye getirildi.

İfade işlemleri tamamlanan zanlıların savcılıkça "terör örgütü üyeliği", "FETÖ/PDY kapsamında faaliyetlerde bulunmak" ve "evrakta sahtecilik" suçlamalarından tutuklanmaları istenerek mahkemeye sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince 8 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından 5 Nisan'da, Antalya, İzmir, İstanbul, Sakarya, Mersin, Muş ve Şanlıurfa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 24 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerden biri emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.