Uğur Özteke

Uğur Özteke

Arabalarınızı babanızın yoluna mı park ediyorsunuz?

Arabalarınızı babanızın yoluna mı park ediyorsunuz?

Konya şehir merkezinde her geçen farklı bir şekilde ön plana çıkan trafik sorunu inanın normal insanı yoldan çıkartacak boyutlara ulaşmaya başladı.

Bunu söylediğimiz zaman gerekçe olarak arka arkaya sıralanan aynı cümlelerin hepsine hatta topuna birden amenna.

Niye böyle bir sorun oluşmuş?

Herkes araba sahibi olmuş.

Bir evde birden fazla arabası olanların sayısı hızla artmış.

Belediyeler bu hızlı gelişime ayak uyduramamış başta otoparklar olmak üzere konutların ve işyerlerinin kâğıt üzerlerinde otoparkları olmasına rağmen icraatta hepsi depo imiş.

Trafik bir kültür olayı imiş.

Trafikteki sorunu ancak saygı ile aşabilirmişiz.

………..

Vallahi herkes kendi penceresinden baktığı zaman, kendince yerden göğe kadar haklılar.

Peki, şimdi aşağıda iki haftadır sizden gelen fotoğraflara bir bakalım mı?

Bu insanların günahı ne?

Suçları ne?

Bir bilen çıkıp açıklasın.

Buyurun burası gar bölgesinde Mahmuriye Mahallesinden bir fotoğraf.

foto-1-130.jpg

Elli defa yetkilileri uyardık. Burada sokakların bazılarını tek yönlü yapın. Bu bölgedeki parklara dikkat edin. Vatandaş otomobilini sabah koyuyor İstanbul’a gidiyor üç gün sonra çıkıp geliyor dedik. Bu fotoğrafı bizimle paylaşan dostumuz altına da şunları yazıyordu;

“Mahmuriye Mahallesi Alem Sokak …………. Apartmanı önü. Abi evimi taşıyacağım. Saatlerdir bu aracın sahibi bekliyoruz. Kimindir? Necidir? Bilen yok. Sokaktaki evlerin çalmadık kapısını bırakmadık. Otomobilin sahibi yok…….”

foto-2-119.jpg

Bizi her gün takip ettiğini söyleyen bir bayan okurumuz Migros otoparkından bu fotoyu çekmiş bize gönderdikten sonra da diyor ki; “Uğur Bey bakın öğle saatleri. Otoparkın yarısından fazlası boş. Ama arkadaş aracını tam giriş kapısının önüne park etmiş ve gitmiş. Otomobil kilitli.”…

foto-3-070.jpgfoto-4-033.jpg

Bunları gönderen dostumuz da şunları yazıyor;

“S. A Abi merhaba. Zafer ve Şato Form’da araç sahiplerinin gelişi güzel yaya yoluna araç park etmesi yüzünden yayalar güçlükle kaldırımda yürümek zorunda kalıyor abi. Durmak ve park etmek yasaktır, araçlar çekilir uyarı levhası olmasına rağmen durum böyle. Son fotoğrafı büyütürseniz tabela arkada gözüküyor abi bilgin olsun. Saygı ve selamlar abi…”….

……………

Daha Allah izin verirse yarın, öbür gün Mevlana Caddesi, Larende bölgelerine de geleceğiz.

Bu işin yasa ile kanun ile, saygı ve sevgi ile filan çözüleceğini söyleyenlere de artık inanmıyorum.

Kusura bakmayın bu iş ahlaki bir durumdur. Bu kadar saygısız, görgüsüz, kuralsız, bencil olmanın tabiri tek kelime ile ahlaksızlıktır.

Kul hakkıdır, kul hakkı.

Sizin yüzünüzden adam evini taşıyamıyor. Sizin yüzünüzden insanlar geçemiyor. Sizin yüzünüzden insanların huzuru kaçıyor.

Söyleyin bunun adı nedir?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Akıp giden zaman zaman içinde bir kafesteyim. Her türlü amelde çok ahesteyim. Kabrim beni bekliyorken dünyalık hevesteyim. Uyandır artık ya Rab. Belki son nefesteyim.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ? 

Beyşehir çevre yolu Atlıhan kavşağında yolun tam ortasında durup sağa mı sola mı dönme konusunda kararsız kalmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR