Arap dünyası "sağlığa" yıllık 27 milyar dolar harcıyor

Arap dünyası "sağlığa" yıllık 27 milyar dolar harcıyor
KAHİRE (AA) - Arap ülkelerinin sağlık turizmi kapsamında yıllık 27 milyar dolar harcadığı bildirildi. Arap Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Arap...

KAHİRE (AA) - Arap ülkelerinin sağlık turizmi kapsamında yıllık 27 milyar dolar harcadığı bildirildi.

Arap Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Arap Turizm Teşkilatı Başkanı Bender bin Fehd Al Fuheyd, yaptığı yazılı açıklamada, Arap ülkelerinin tıbbi hizmet almak amacıyla yurtdışına yöneldiğini ifade ederek, sağlık turizmi kapsamında senelik 27 milyar dolar harcandığını belirtti.

Arap ülkelerinin çoğunda sağlık turizmi için gerekli altyapının olmadığını vurgulayan Başkan Bender, bu sektörde ilerleme sağlamak için çalışmalar yapıldığını, yurtdışında harcanan bu meblağın ya da bir kısmının Arap ülkelerinde harcanması için tüm imkanların bulunduğunu ifade etti.

Bender ayrıca Arap halklarının kültürel açıdan yakınlaşması amacıyla ülkelere has ürünlerinin yer alacağı bir "Arap Köyü" projesinin önümüzdeki dönemde hayata geçirileceğini kaydettiği açıklamada, Suudi Arabistan'ın Taif kenti daha sonra da Mısır'ın Şarm eş-Şeyh kentinde hayata geçirilecek projenin diğer Arap ülkelerinde de uygulanmasını planladıklarını belirtti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.