Ardıçlı Sağlık ve Sosyal Tesisi’nin protokolü imzalandı

Ardıçlı Sağlık ve Sosyal Tesisi’nin protokolü imzalandı
Selçuklu Belediyesi ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda Ardıçlı Mahallesi’nde bulunan TOKİ yerleşkesine Sağlık ve Sosyal Tesisi inşa etmek için Konya İl Sağlık Müdürlüğü ile protokol imzaladı.

Selçuklu Belediyesi Konya’nın en büyük toplu konut projesi olan Ardıçlı bölgesine sağlık ve sosyal tesis kazandıracak. İçerisinde Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Millet Kıraathanesi ve Muhtarlık Ofisinin yer alacağı tesisin imza protokolü yapıldı.

Selçuklu Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen protokol imza törenine Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Mehmet Koç ve beraberindeki yetkililer katıldı.

Başkan Pekyatırmacı: “Yapılacak tesisler Ardıçlı mahallemizin ihtiyaçlarına cevap verecek”

İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte sağlık alanında önemli bir hizmetin daha protokolünün imzalandığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklu ilçemizin sınırları içerisinde Çevre Şehircilik Bakanlığımız tarafından Konya’mızın en büyük sosyal konut projesi gerçekleştiriliyor. Ardıçlı bölgesinde inşaatı devam eden TOKİ konutlarımız toplamda beş bin konutluk bir proje ve hakikaten Konya’mızda hem sosyal konut anlamında ihtiyacı önemli ölçüde karşılayacak hem de TOKİ tarafından üretilen en kaliteli konutlar olarak da vatandaşlarımızın özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, Şehit yakınlarımızın, gazilerimizin, sanayi çalışanlarımızın ve hiçbir şekilde daha önce ev sahibi olamamış hemşehrilerimizin konut ihtiyacını karşılayacak son derece nitelik konutlar TOKİ tarafından üretiliyor. Ardıçlı bölgesinde toplamda beş bin konutluk projenin ilk etabı tamamlandı ve hemşehrilerimiz burada ikamet etmeye başladılar. Bin konut civarındaki ilk etap konutların bulunduğu bölgede camimiz hizmete başladı. Okul inşaatı TOKİ tarafından yapılıyor. Selçuklu Belediyesi olarak biz de bölgenin ihtiyacı olan pazar alanının hızlı bir şekilde organizasyonunu yaptık ve bölgenin şu anda açık pazar olarak da olsa kullanabileceği bir pazar oluşmuş oldu. Yine büyükşehir belediyemiz tarafından sosyal tesis anlamında bölgenin ihtiyacı olan tesisin projelendirme çalışmaları devam ediyor. Yine Selçuklu Belediyesi olarak biz İl Sağlık Müdürlüğümüzle birlikte organize olarak yine mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan bir yerde bölgenin yine ihtiyacını karşılayabilecek şekilde hem Aile Sağlığı Merkezi hem de 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve aynı zamanda Millet Kıraathanesi ve Muhtarlık Ofisi şeklinde birimlerin bulunduğu toplamda 975 m²’lik inşaat alanına sahip bir binayı inşallah hızlı bir şekilde tamamlayarak hizmete sunacağız. Bugün burada bu yapacağımız binanın ve Aile Sağlığı Merkezinin protokolünü, İl Sağlık Müdürümüzle birlikte imzalıyoruz. Ben buradan özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a Konya'mıza sosyal konut anlamında bu önemli hizmeti ürettiği için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Biz de tabii ki Konya olarak Selçuklu olarak bu bölgede bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda ne yapmamız gerekiyorsa en hızlı şekilde bu çalışmaları yapmanın çabası, gayreti içerisindeyiz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda ilçe genelinde yaptığımız hizmetlerle birlikte inşallah bu bölgede de önümüzdeki dönemde yeni hizmetleri ortaya koymuş olacağız. Tekrar burada emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve hızlı bir şekilde inşaatını tamamlayarak hizmete alacağımız Aile Sağlığı Merkezimizin şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

protokol-imza-toreni-2.jpg

İl Sağlık Müdürü Koç: “El birliği ile Konyamıza en iyi hizmeti sunmaya gayret ediyoruz.”

El birliği ile Konya’yı geleceğe taşıdıklarını ifade eden Konya İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Koç: “Konyamızda sağlık alanında gerçekten güzel bir dönem yaşıyoruz. Bakanlığımız, belediyelerimiz ve hayırseverlerimizle birlikte çok güzel eserlere imza atıyoruz. Selçuklu Belediyemiz sağlık yatırımlarında İl Sağlık Müdürlüğümüzle koordineli olarak en çok yardımcı olan belediyemiz. Gerek arsa temini,gerek bina yapımında ve binaların çeşitliliği anlamında her zaman yanımızda. Aile Sağlığı Merkezleri, Sağlıklı Hayat Merkezi, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık İstasyonları gibi sağlık tesislerinin hepsinde bize yardımcı oluyorlar. Sayın başkanımız Ahmet Pekyatırmacı Bey’e ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün de yeni kurulan yerleşim alanında çok acil ihtiyaçlardan biri olan sağlık tesisinin protokolünü imzalıyoruz. Burada beş birimlik Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu olacak. Bunlar gerçekten son hizmete sunduğumuz sayın Belediye Başkanımızın önderliğinde yaptığımız sağlık tesisleri üst düzey kalitede yapılmış tesisler. Yine burada da kaliteli bir sağlık hizmeti sunacak yatırımımızın protokolünü imzalıyoruz. Vatandaşlarımıza,ilimize hayırlı olsun. El birliği ile Konyamızı her alanda en üst seviyeye çıkarma gayretlerinden ötürü başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Otopark alanıyla birlikte yeşil alanı da bulunacak olan Ardıçlı Sağlık ve Sosyal Tesisi başta sağlık alanı olmak üzere sosyal alanda da bölgenin ihtiyacına önemli ölçüde cevap verecek olan tesisin yapımına kısa süre sonra başlanacak.

Konuşmaların ardından Ardıçlı Sağlık ve Sosyal Tesisi’nin imza protokolü yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.