Arıcılara bahar bakımı uyarısı

Arıcılara bahar bakımı uyarısı
Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Yıldız:- "Son günlerde etkili olan soğuk hava ve yağışlar, bahar bakımı yapan arıcıları olumsuz etkilememiştir. Bahar bakımını geciktiren arıcılar ise biraz sorun yaşayabilir"

ORDU (AA) - Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Azmi Yıldız, son günlerde etkili olan soğuk hava ve yağışların, bahar bakımı yapan arıcıları olumsuz etkilemediğini söyledi.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arıcıların ocak ayından itibaren arıları için bahar bakımı gerçekleştirdiğini belirtti.

Son günlerde etkili olan soğuk hava ve yağışların, bahar bakımı yapan arıcıları olumsuz etkilemediğini ifade eden Yıldız, "Bahar bakımını geciktiren arıcılar ise biraz sorun yaşayabilir." dedi.

Yıldız, ilkbahar bakımında yapılan besin kontrolünün amacının kovandaki bal ve polen miktarının belirlenmesi olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlkbahar beslemesi, kovan içindeki gıda kaynaklarının kalite ve miktar olarak yetersiz olması durumunda yavru gelişimini teşvik için yapılan yemlemedir. Erken ilkbaharda yapılan kontrollerde besin stokunun yetersiz olduğu görülürse bal ve pudra şekerinden yapılan kek ya da şeker şurubuyla besleme gerçekleştirilebilir. Bu dönemde yapılacak besleme hem açlık riskinin azaltılması hem de arı ailesinin gelişmesine katkıda bulunur."

Gelecek haftadan sonra arıcıların, arıların mumu kabartmaları için şurup vermeye başlamasını isteyen Yıldız, "Her gördüğü güneşte arıcılarımız şurup versin. Yaylaya gidecek olanlar ise arılarını yavaş yavaş uyandırmaya başlasın, onlar biraz daha yavaş çalışır. Nisan ayından itibaren arı ne kadar şurup çekerse o kadar şurup verilmesi gerekir” diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.