Arınç'ın işaret ettiği Tarık Ümit Genç kimdir?

Arınç'ın işaret ettiği Tarık Ümit Genç kimdir?
Eski TBMM başkanlarından Bülent ARINÇ, twitter hesabından "Danışmanım @tarikumitgenc'i takip etmenizi ve yarın yapacağı açıklamaları vicdan gözü ile satır satır okumanızı kesinlikle tavsiye ederim." paylaşımı yaptı. Herkesin aklında aynı soru kim bu adam?

Uzun zamandır sesi, soluğu çıkmıyordu eski milletvekillerinden Bülent ARINÇ' ın. Twitter hesabından TBMM amblemi taşıyan A4 ebadında  açıklamalar yapmasına alışmıştık ama bu kez herkesi şaşırttı. Ne amblem kullandı, ne de kendine dair bir paylaşım yaptı. Pek alışık olunmayan bir şeye imza atarak, danışmanının yapacağı paylaşımların bir gün önceden reklamını yapma görevini yerine getirdi. Takip önerisinde bulunup, vicdan gözü ile okumamızı "kesinlikle" tavsiye etti. ARINÇ, danışmanı ile rolleri değişmek gibi bir fantezinin sonucu olsa gerek aşağıdaki paylaşımı yaptı.

arrinc.png

Haber siteleri ard arda bu açıklamayı manşetlerine taşıyınca, herkesin aklında aynı soru: Kim bu adam?

 

İŞTE TARIK ÜMİT GENÇ

Tarık Ümit GENÇ hakkında en çok haber yapılan konu, otomobilini satarken yazdığı bir şiirdi. Hatta bu şiiri haber yapanların ARINÇ' ın danışmanı olduğu detayından da bilgileri olmadığından olsa gerek GENÇ' i Ankaralı söz ve metin yazarı olarak nitelendirmişler.

tug-siiri-001.png

Satılık otomobiline yazdığı şiir ile haklı bir üne kavuşan Tarık Ümit GENÇ, ARINÇ' ın twitter hesabından danışmanının açıklama yapacağını bir gün önce duyurup takip edilmesi tavsiyesinde bulunması ile tekrar gündeme oturdu.

Şimdi ise bir eski milletvekili, TBMM eski başkanı ve başbakan eski yardımcısı olan Bülent ARINÇ' ın işaret etmesi ile Tarık Ümit GENÇ' in @tarikumitgenc şeklindeki twitter hesabını takip edenlerin sayısı bir anda 10 bini geçti. Bu hesaptan GENÇ' in yaptığı 10 paylaşım var ve 7 tanesi şiire konu otomobili hakkında. Yüzünün görünmediği bir fotoğraf kullanmış.

Reklamcıların, gerilla pazarlama - viral reklam şeklinde adlandırdıkları yöntem ile otomobilini satan GENÇ' in bunu rasgele yapmadığı ve İsveçli pazarlama dehası Seth GODIN' in "MOR İNEK" teorisinden esinlendiği de ileri sürülmüştü. O dönemde haberlere konu olduğuna göre, hedefine ulaştığı tartışılmaz.

FETÖ soruşturmalarında da ismi geçti GENÇ' in. Atilla TAŞ ile birlikte tahliye edildiği 31 Mart gecesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan "FETÖ soruşturması" kapsamında tekrar tutuklanan gazeteci Murat AKSOY2016 yılı temmuz ayı başında Tarık Ümit GENÇ ile yaptığı görüşmeyi de "ARINÇ ile röportaj için" şeklinde cevaplandırmıştı. Öyle diyorsa, ne diyelim?

Özetle gerilla pazarlama - viral reklam yöntemi ile otomobilini satan Tarık Ümit GENÇ' in reklamını yapmak bu kez Bülent ARINÇ' a düştü. Mor İnek teorisinden yola çıkarsak ortada bir inek mi var dana mı, mor mudur pembe mi, kapak atmış mı kurbanda 5 ortak kesebilir miyiz sorularının cevabını ancak GENÇ' in twitter üzerinden yapacağı açıklamalardan sonra anlayabileceğiz.

Ancak çok önceleri dikkatimizi çektiği için alıp arşivlediğimiz, bir süre Tarık Ümit GENÇ' in twitter hesabının fonunu süsleyen ve  haberimizin manşetinde kullandığımız fotoğraf biraz tuhaf değil mi? Bu fotoğrafa bakıp kim danışman, kim miletvekili anlamak mümkün mü? Sanarsınız ki bir genç patron, ihtiyar muhasebecisiyle hesapları kontrol ediyor. Ne diyelim, ARINÇ şaşırtmaya devam ediyor.

 

ARINÇ' ın akılda kalan CÜBBE - AHMAK açıklamaları

Bir de  AK Parti' den milletvekili olarak Meclise giren ve TBMM Başkanlığı, başbakan yardımcılığı gibi görevileri de yürüten siyasetçilerden Bülent ARINÇ' ın 2 açıklamasını hiçbir zaman unutmayalım:

2016 yılı başında "Paralel ile mücadele kapsamında açılan o kadar çok davalar var ki üstüme cübbeyi tekrar geçirmeyi arzu ediyorum. Bunlar silahlı terör örgütü diye başlayan ve öğrencilerinin önünden alınıp götürülen kadın öğretmenler iki aydan fazla cezaevinde tutulan kadınlar; yani maaşından artırabildiği paraları ya da altınlarını bozdurup da Bankasya'ya yatırdığı için "sen silahlı terör örgütüne yardım etmişsin" suçlamasıyla, iki tane çocuğu babasının yanında kalan kadın öğretmenler iki aydan daha fazla zamandır  yatıyor...." şeklinde açıklama yapmıştı.

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası yaptığı açıklamada ise "Şunu herkesin bilmesi gerekir; bunu ben darbe gecesi öğrenmiş olmakla "yahu ne kadar da ahmak bir insanmışsın, halbuki bunu herkes söylüyordu; sen buna itiraz ediyordun" diyebilir; silahlı terör örgütünün fetullahçı olması o gece ortaya çıkan bir olaydır ......" demişti.

 

Köşe yazarımız Dinçer SUROĞLU' nun 2016 yılı Şubat ayında ARINÇ' a hitaben yazısı ise şöyleydi:

ANTET YETMEZ, MİLLET GEREK BÜLENT ARINÇ

İçinde kalanlar ağrı yapmış anlaşılan, son günlerde yine sahnede.

Tercihini CNNTÜRK’ ten yana yaptı. Belki de asıl hedef kitleyle kendini buluşturacak televizyon kanallarından red cevabı alacağını bildiğinden, CNNTÜRK’ e razı olmak zorunda kalmıştır.

Günümüzde Millî İrade’ nin ittifak ettiği, yönetme yetkisini verdiği AK Parti cephesinden de gereken cevapları aldı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın ARINÇ’ a dair açıklamalarında ismini söylemek yerine kullandığı “O zat” tanımlaması, uzun süre akıllardan çıkmayacaktır.

CNNTÜRK ekranlarından yaptığı açıklamalara gelen tepkilere, ARINÇ’ ın twitter hesabından verdiği cevaplar da haber değeri taşıyor elbet. Öyle de oldu zaten.

Uzun konuşmayı seven ARINÇ, twitter hesaplarında en fazla 140 karakter yazabilme imkanı olduğundan, üç beş sayfa yazdığı yazının görselini paylaşma yolunu seçmiş. Burada bir ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum. Açıklamalarda kullanılan görseller TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ anteti taşıyor.

İhtiyarın aklı Meclis’ te kalmış anlaşılan. Bedeni nerelerde gezinir bilmem ama, ruhu meclis koridorlarında dolaşıyor halâ.

Şimdi gözümde bir sahne canlandı. Sabah uyanan ARINÇ, “eyvah geç kaldım” diyerek takım elbiselerini giyerek kapıya koşar. eşi Münevver Hanımefendi “yine mi Bülent, alışamadın gitti, artık Meclis’ te görevin yok” der.

Ne acı bir durum. Tüm servetini yanlış ata, hatta ganyancıların tabiri ile sütçü beygirine yatıran adamın hali.

Açıklamalarında  Meclis anteti kullanan ARINÇ’ a birkaç tavsiye bulunayım:

O antet, seni bir yerlere taşımaz artık. Gayet iyi bilirsin ki, arkasında MİLLET yoksa siyasetçi bir hiçtir.

Meclise başkanlık ettiğin günlerde milletvekillerini oturum için toplardın, bundan sonra milletvekillerini sadece Meclis bahçesinde bulunan musalla taşında yatarken toplayabilirisin; bu da usulden olduğu için.

Olur ya daha fazlasını başarabilirsen de, beni haksız çıkaran siyaset ilmine yazıklar olsun.

Son olarak; ARINÇ’ ın Cumhurbaşkanımıza hitaben yazmasına rağmen “Kamuoyunun dikkatine” başlığı ile yazdığı açıklamaların bir bölümüne milletin bir ferdi olarak cevap vereyim. ARINÇ açıklamasında, “ ….. nefsime çok ağır gelen davam ve partim adına, zatınıza büyük bir hüsnü-zan ve lidere itimat düsturu ile sabrettim.” demiş. İçindeki zehiri kusarken çok önemli bir noktaya değinmiş. Bizler de LİDER’ e biat kültürü gereği ve LİDER’ in bir bildiği vardır düşüncesiyle SANA katlanmayı kabul ettik.

Ama çok şükür o günler de mazide kaldı artık.

.................

 

Haber: DİNÇER SUROĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum