‘ASELSAN Konya’dan Tarihi Bir Adım

‘ASELSAN Konya’dan Tarihi Bir Adım
Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve beraberindeki Uzmanlardan oluşan heyet, ASELSAN Konya Silah Sistemleri A.Ş. (AKSS) Tesislerini ziyaret etti

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve beraberindeki Uzmanlardan oluşan heyet, ASELSAN Konya Silah Sistemleri A.Ş. (AKSS) Tesislerini ziyaret ederek,  Genel Müdür Bülent IŞIK ile bölgede bundan sonraki süreçte savunma sanayiimizin daha da geliştirilmesi için işbirliği olanaklarını görüştü.

BOSTANCI: ÜLKEMİZ VE BÖLGEMİZ İÇİN TARİHİ BİR ADIM

Ziyarette, MEVKA Genel Sekreteri İhsan bostancı, ASELSAN Konya Silah Sistemleri AŞ yatırımının ülke ve Konya açısından önemine değinerek, “Ülkemiz son yıllarda Milli Teknoloji Hamlesi, Savunma Sanayiinde Yerli Milli Üretim, Teknolojik Derinlik Oluşturulması ve Yerli Tedariğin Geliştirilmesi politikaları yürütmektedir. Bu doğrultuda, dünyanın ilk yüz Savunma ve Havacılık şirketi arasında yer alan, ASELSAN gibi bir dünya markası tarafından,  sadece Ülkemiz açısından değil, dünyadaki savunma ve havacılık sektörü açısından da önem arz eden çok değerli bir yatırımın Konya’da yapılmasının, son derece tarihi bir adım olduğunu düşünüyoruz ve bölgemize yapacağı katkının farkındayız. Cumhurbaşkanlığımızın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın, Savunma Sanayi Başkanlığımızın ve ASELSAN’ ımızın, bu yatırım dolayısıyla bölgemiz potansiyeline duydukları güvene bölge olarak layık olmaya çalıştıklarını, bu anlamda ASELSAN Konya Silah Sistemleri Tesisi ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını” dedi.

IŞIK: ASLESAN KONYA ÖRNEK BİR TESİS

MEVKA’nın ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden ASELSAN Konya Silah Sistemleri Tesisi Genel Müdürü Bülent Işık, ASELSAN Konya’nın sıra dışı yetkinliği ile dünyanın birçok coğrafyasında bulunmayan ve 3 ay zemin hazırlama ve 9 ay inşaat faaliyeti çalışması gibi kısa bir sürede tamamlanan model alınabilecek bir tesis olduğunu söyledi. Işık, ASELSAN Konya’nın, yerli, milli sistem ve teknolojilerin tasarımı, geliştirilmesi, üretimi entegrasyonu hedefleri doğrultusunda, ülkemizin tam bağımsız savunma sanayii hedefine katkı yapmaya devam edeceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum