Aşırı tuz tüketiminin zararları

Aşırı tuz tüketiminin zararları
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü, yüksek tansiyon, kalp ve böbrek başta olmak üzere birçok kronik hastalığın nedeninin tuz olduğunu...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü, yüksek tansiyon, kalp ve böbrek başta olmak üzere birçok kronik hastalığın nedeninin tuz olduğunu bildirdi.

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kronik rahatsızlıkların yaşanmaması için tuz tüketiminin azaltılması, günlük olarak 5 gramın geçilmemesi gerektiği belirtildi.

Aşırı tuzun sağlığa etkileri konusunda farkındalığın daha artırılması, farkında olmadan gıdalarla aldığımız gizli tuza dikkat edilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yemek hazırlama, pişirme ve tüketim sırasında ilave edilen tuz miktarı azaltılmalıdır. Hatta besinlerin bileşiminde sodyum bulunması nedeniyle hazırlama ve pişirme sırasında mümkünse tuz eklenmemelidir. Sofrada yemeklere tuz ilavesi yapılmamalı ve sofradan tuzluk kaldırılmalıdır. Geleneksel olarak evlerde hazırlanan turşu, salça, tarhana, kurut, yaprak salamurası gibi yiyeceklerin tuz içeriği fazladır. Bu nedenle daha az tüketilmeli ve hazırlarken yüksek miktarda tuz kullanımından kaçınılmalıdır. Salamura ürünlerin tuz içeriğinin azaltılması için suda yıkama ve bekletme gibi işlemler uygulanabilir. Ev dışı beslenmede yemeklerin ve besinlerin içindeki tuz miktarı öğrenilerek mümkünse az tuzlu veya tuzsuz hazırlanması istenmelidir."

Açıklamada, tuz tüketiminin azaltılması konusunda bir süre ısrarlı davranıldığında, herkesin, tuzu azaltabileceği, beslenme biçimini değiştirebileceği de kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.