ASO Başkanı Özdebir:

ASO Başkanı Özdebir:
"İhracattaki düşüş sadece etrafımızda yaşanan karışıklıklardan, dünya ticaretinde yaşanan sıkıntılardan değil, bizimle aynı kulvarda olan başka ülkelerin de ürettiğimiz ürünleri üretmesinden kaynaklanıyor"

ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, ihracatın 2013 yılından bu yana düştüğünü belirterek, "Bu düşüş sadece etrafımızda yaşanan karışıklıklardan, dünya ticaretinde yaşanan sıkıntılardan değil, bizimle aynı kulvarda olan başka ülkelerin de ürettiğimiz ürünleri üretmesinden kaynaklanıyor" ifadesini kullandı.

ASO'dan yapılan açıklamaya göre Özdebir, Üniversite-İş Dünyası İşbirliği Platformunun (ÜNİDİP) 2016 yılı ilk toplantısına katıldı.

Ankara Üniversitesi Teknokent'teki toplantıda konuşan Özdebir, ihracatın 2013 yılından beri azaldığına işaret ederek, "Bu düşüş sadece etrafımızda yaşanan karışıklıklardan, dünya ticaretinde yaşanan sıkıntılardan değil, bizimle aynı kulvarda olan başka ülkelerin de bizim ürettiğimiz ürünleri üretmesinden kaynaklanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Birçok sektördeki gerilemeye karşın savunma sanayi ve havacılıkta ihracatın arttığına dikkati çeken Özdebir, açıklamasında, "Savunma sanayindeki ihracat artışı bulunduğumuz kulvardaki rakiplerimizin daha az olması ve bizim daha becerikli olmamızdan kaynaklanıyor. Yapmış olduğumuz ürünlere sadece emeği ve alın terini değil bilgiyi de katmak zorundayız" görüşüne yer verdi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş de teknokent bölgesine büyük önem verdiklerini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.